Η Έλενα Ράπτη, ο Γιάννης Σαρακιώτης και ο Γιώργος Φραγγίδης, στο Καλημέρα Ελλάδα.

Απόσπασμα από την εμφάνισή μου στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο από τις 6" στην ΕΡΤ1.
"Στόχος μας να βάλουμε πάνω στο τραπέζι όλα εκείνα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. Εμείς ξεκινάμε από την ελληνική πραγματικότητα! "

Φίλες και φίλοι,

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, όσον αφορά στην πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου μας.

Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε ορισμένα θέματα, που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία και η επικαιρότητα.

Η υπόθεση του βιασμού του κοριτσιού στον Κολωνό, γίνεται στοιχείο μιας τοξικής αντιπαράθεσης μεταξύ Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ, μόνο και μόνο να εισπράξουν πολιτικά οφέλη, εργαλειοποιώντας την όλη υπόθεση.

1.Το νέο νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση για το δημόσιο σύστημα υγείας λέγεται πως μας πηγαίνει πίσω στην εποχή προ του ΕΣΥ. Είναι ακριβές ή σχήμα λόγου; Τι επιπτώσεις θεωρείτε πως θα έχει;

«Η κυβέρνηση απαξιώνει το ΕΣΥ»

Η πανδημία  και η πορεία των 2,5 ετών, αποτέλεσε ορόσημο για το δημόσιο σύστημα υγείας. Ανέδειξε τις παθογένειες, τα προβλήματα, αλλά και την τεράστια αξία του για την αντιμετώπιση αυτής αλλά και  οποιασδήποτε μελλοντικής υγειονομικής ή άλλης απειλής. Το δημόσιο σύστημα υγείας είναι αυτό που παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις του, σήκωσε το κύριο βάρος της πανδημίας.

Για την παρουσία και τα διλήμματα που έθεσαν τα κόμματα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Πρωθυπουργός στην ΔΕΘ είπε ότι «ο κόσμος στις εκλογές θα διαλέξει ανάμεσα σε εμάς που κάνουμε λάθη αλλά τραβάμε τη χώρα μπροστά και σε μια κακή κυβέρνηση, που είναι ο ΣΥΡΙΖΑ». Θέτει δηλαδή το δίλημμα «Μητσοτάκης ή χάος». Ο κ. Ανδρουλάκης, βέβαια, έβαλε το δίλημμα «Δημοκρατική ανατροπή ή καθεστωτική νοοτροπία» και το έχτισε αυτό στη συνέχεια, ειδικά στα θέματα του κράτους δικαίου.  Ο κ. Τσίπρας έβαλε το δικό του δίλημμα σε σχέση με την ύπαρξη Δημοκρατίας ή  παρακράτους. O κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας προσπαθούν με ψευτοδιλήμματα, να περιορίσουν τις διαρροές προς το ΠΑΣΟΚ και να συσπειρώσουν τις δυνάμεις τους. Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ προσπάθησε να συσπειρώσει το δικό του ακροατήριο και να προκαλέσει φόβο στους υπόλοιπους πολίτες, ότι αν δεν εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία, θα δημιουργηθεί μία κυβέρνηση - συνονθύλευμα διαφόρων κομμάτων με σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ ή άλλων δυνάμεων, ενώ γνωρίζει ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει σε  καμία περίπτωση, επειδή αυτά τα κόμματα διαφέρουν ως προς τις πολιτικές τους απόψεις και πρακτικές.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης κέρδισε το στοίχημα της ΔΕΘ»

Στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, o Πρωθυπουργός με τη συμπεριφορά και τα λεγόμενά του αποκάλυψε ότι θεωρεί το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ως τον στρατηγικό του αντίπαλο. Έτσι εξηγείται η επιλογή του να στοχοποιήσει το κόμμα και τον Πρόεδρό μας Νίκο Ανδρουλάκη. Παράλληλα, επεδίωξε να πιέσει  τους πολίτες να δώσουν αυτοδυναμία στη ΝΔ στις επόμενες εκλογές, παρουσιάζοντας ανυπόστατα σενάρια κυβέρνησης συνεργασίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, την οποία χαρακτήρισε απειλητικά «πολιτική τερατογένεση». Για τα προβλήματα της ακρίβειας στα αγαθά και στην ενέργεια, αποποιείται κάθε ευθύνη άστοχης διαχείρισης και προτείνει ανεπαρκή, αποσπασματικά και οριζόντια μέτρα στη λογική της επιδοματικής πολιτικής,  διαιωνίζοντας την κατάσταση και δημιουργώντας δημοσιονομικό κενό. Για το σκάνδαλο των υποκλοπών, εντελώς υποκριτικά από τη μία λέει «όλα στο φως» και από την άλλη υποβαθμίζει την έννοια της διαφάνειας. Δεν προχωρά σε άρση του απορρήτου, αν και ο νόμος του δίνει τη δυνατότητα να το πράξει ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ.  Επιμένει, χωρίς αιδώ, να δικαιολογεί μια θεσμική εκτροπή. Ο ελληνικός λαός, όμως, δικαιούται να γνωρίζει την αλήθεια και να έχει όλη την αναγκαία πληροφόρηση πριν έρθει η ώρα της κάλπης. 

«Η απάντηση στον ναρκισσισμό της κυβέρνησης »

Βιώνουμε ένα δύσκολο καλοκαίρι, με τους πολίτες να αναζητούν όχι μόνο μια ανάσα θερινής δροσιάς αλλά μια ουσιαστική ανακούφιση από τα πολλαπλά κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, από τους φόρους στα αγαθά πρώτης ανάγκης και από την υπερκερδοσκοπία των αγορών ενέργειας.

«Απέναντι στην αλαζονική κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ είναι η αξιόπιστη επιλογή»

Ζούμε σε μια αδιέξοδη συνθήκη κοινωνικής και οικονομικής κρίσης, βλέποντας τη ζωή μας να χειροτερεύει καθημερινά. Το κύμα ακρίβειας, οι ανατιμήσεις σε προϊόντα και αγαθά, η εκτόξευση του κόστους ενέργειας είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και που έχουν πραγματικά εξουθενώσει τους συμπολίτες μας.

 

-Πως αποκωδικοποιείτε τα μηνύματα του συνεδρίου του κόμματος σας;

To 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια, ένα συνέδριο «τομή» για τον πολιτικό μας χώρο. Σηματοδότησε την αναγέννηση της παράταξης, στη βάση της ενότητας και της ηλικιακής ανανέωσης. Σήμανε την επανένωση των δυνάμεων και των τάσεων, την επιστροφή πολιτικών προσώπων, που είχαν επιλέξει την αποστασιοποίηση αλλά όχι τη φυγή από τον χώρο.

Κύριε Φραγγίδη, γίνεται μία «μπίζνα», να το πω έτσι, με την τιμή του ρεύματος. Υπάρχει  τελικά αισχροκέρδεια με την τιμή του ρεύματος; Τί λέει το Κίνημα Αλλαγής;

Προηγουμένως που άκουγα τον συνάδελφο τον κ. Γκίκα της Ν.Δ. ειλικρινά αναρωτιόμουν αν  ζούμε στην ίδια χώρα. Διότι αν κάνουμε μία βόλτα, βγούμε έξω και ρωτήσουμε οποιονδήποτε πολίτη, θα μας πει σίγουρα τι προβλήματα αντιμετωπίζει με το κόστος του ρεύματος. Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά.

Κ. Φραγγίδη καλώς ορίσατε στην εκπομπή Χωρίς Χρώμα.

Καλησπέρα κ. Βαθιώτη, καλησπέρα και στους συναδέλφους μου και καλησπέρα και στους τηλεθεατές σας.

Κ. Φραγγίδη θα ήθελα να έχω πρώτα ένα σχόλιο από εσάς, είστε Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, είστε Τομεάρχης Υγείας στο Κίνημα Αλλαγής από το Ν. Κιλκίς, θέλω να ξεκινήσουμε πρώτα από ένα σχόλιό σας για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όσον αφορά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί στρατηγική ωραίας Ελένης και είναι, πολιτεύεται κρυπτώμενος.

Ας ξεκινήσουμε με το χαρτοφυλάκιό σας, λοιπόν, διότι ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της στα νοσοκομεία, ότι δεν κυκλοφορεί τελοσπάντων έξω ελεύθερος εντατικολόγος ή πνευμονολόγος που να θέλει να προσληφθεί στο Ε.Σ.Υ. και να μην μπορεί να βρει μία θέση σ’ ένα νοσοκομείο. Ακούμε τις ιατρικές ενώσεις, βέβαια, να λένε το ακριβώς αντίθετο. Εσείς, ποια είναι η αίσθησή σας; Έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ.;

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Το Κίνημα Αλλαγής συμπαραστέκεται στη σεισμόπληκτη Φλώρινα

Την Παρασκευή επισκεφθήκαμε τη σεισμόπληκτη Φλώρινα ως επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον Πάρι Κουκουλόπουλο, μέλος του πολιτικού Συμβουλίου, και μαζί με άλλους συντρόφους από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η έγκυρη ενημέρωση και η έμπρακτη συμπαράσταση στη σεισμόπληκτη Φλώρινα. Είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Είχαμε δει από κοντά και συζητήσει με τους υπεύθυνους και εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόνοιας για τα νέα παιδιά, που είναι ορφανά ή έχουν προβλήματα κακοποίησης ή προβλήματα διαβίωσης, δηλαδή είναι φτωχά παιδιά. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά εκεί, αν και υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Εκεί ήταν και το πρώτο κτίριο που είδαμε ότι είχε κάποιες ζημιές. Το ευχάριστο είναι ότι από τις οκτακόσιες αναφορές που είχαν γίνει μέχρι την ημέρα που πήγαμε εμείς, την Παρασκευή, είχαν εξεταστεί οι διακόσιες και κατεδαφιστέα ήταν μόνο δύο κτίρια. Τα υπόλοιπα όλα, ναι μεν είχαν κάποιες ζημιές, αλλά μπορούν να επισκευαστούν γρήγορα και χωρίς πολλά χρήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ.

Γιώργος Φραγγίδης: Με ενότητα και αξιοκρατία, επιθυμούμε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, στην πολιτική ζωή της χώρας

  • Η πανδημία μας έχει εξαναγκάσει στο να βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με αποκορύφωμα τις φετινές γιορτές που τα κρούσματα άγγιξαν εξωπραγματικά νούμερα. Θεωρείτε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να λάβει νωρίτερα αυστηρά μέτρα;

Στην αυγή της νέας χρονιάς, οι προκλήσεις για την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα συνεχίζονται. Το μέτωπο της πανδημίας παραμένει ανοιχτό, η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται και γενικεύεται και ο πληθωρισμός υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Οι τιμές του πετρελαίου, του ρεύματος και του φυσικού αερίου διαγράφουν ανοδική τροχιά, χωρίς σημάδια σταθεροποίησης. Η ενεργειακή εξάρτηση καθιστά ευάλωτη την ευρωπαϊκή οικονομία σε κινδύνους όπως τα υπερβολικά κόστη και η ενδεχόμενη ανεπαρκής  προσφορά σε έκτακτες συνθήκες και γεωπολιτικές συγκρούσεις.

Το κύμα της ακρίβειας πλήττει τους πολίτες και η κυβέρνηση αδρανεί

Οι τιμές σε βασικά αγαθά όπως το ψωμί και το γάλα έχουν αυξηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο και το ρεύμα. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης του πολίτη από το καλοκαίρι και μετά έχει ανέβει κατά 18% - 20%. Ο πολίτης χρειάζεται 50 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα για τη διαβίωσή του. Δυστυχώς, ο ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης παραμένει στο 13% και στο 24% και δεν παραδειγματιζόμαστε από χώρες όπως οι σκανδιναβικές ή η Γαλλία που το έχουν κατεβάσει στο 5%. Η ακρίβεια είναι μεγάλη και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό. Δίνει μόνο την εξήγηση ότι για τη γενική άνοδο των τιμών ευθύνεται η αύξηση των τιμών της ενέργειας. Δεν έχουμε όμως μόνο αύξηση στην ενέργεια, έχουμε και στο φόρο κατανάλωσης και παντού. Σε λίγο θα έρθουν και τα τέλη κυκλοφορίας, η εφορία και ένα σωρό άλλα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πολίτης.

Στην πανδημία είναι σημαντικό η άποψη των ειδικών να εισακούγεται από τους πολιτικούς

Δεν μπορούν οι πολιτικοί να αποφασίζουν από μόνοι τους για τη διαχείριση της πανδημίας. Χρειάζεται να ακούνε τις εισηγήσεις των ειδικών. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν οργανώθηκε καλά η αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζούμε το τέταρτο και πάρα πολύ δύσκολο κύμα, έχουμε συνολικά 16.616 θύματα από τον covid- 19, εκ των οποίων η συντριπτική  πλειονότητα είναι μέσα στον τελευταίο χρόνο. Το διάστημα των δύο χρόνων της πανδημίας είναι αρκετά μεγάλο, θα μπορούσαμε να είχαμε οργανωθεί καλύτερα απέναντι στον ιό, κυρίως θα είχαμε αντιμετωπίσει καλύτερα το σημερινό φαινόμενο με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, που γίνονται αιτία όξυνσης του προβλήματος. Είκοσι μήνες μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, βλέπουμε ότι βρισκόμαστε σε μια χειρότερη κατάσταση. Σ’ αυτό, μερίδιο ευθύνης έχουν -με διαφορετική βαρύτητα- τα σχολεία με το πενήντα συν ένα, ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι γιορτές, οι παρελάσεις, η Εκκλησία που δεν απομόνωσε νωρίς ανεύθυνες φωνές ιερέων, οι οποίοι -  παρά τις κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου, του Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη - οδηγούσαν τους πιστούς στην πλευρά των αντιεμβολιαστών και ευθύνονται για πολλά κρούσματα.

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στον νομό Κιλκίς και την Κ. Μακεδονία

Ο Νομός Κιλκίς δυστυχώς δεν ξεχωρίζει από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλό. Στο Κιλκίς, το ποσοστό αυτό δυστυχώς είναι κάτω από το 50%. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αγκομαχά, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου συνήθως καταλήγουν τα βαριά περιστατικά από τους γύρω νομούς, έχουν σχεδόν γεμίσει όλες. Έχουν ζητηθεί κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα, συζητιέται ακόμα κάποιο νοσοκομείο ή νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να γίνουν αποκλειστικά covid. Όλα αυτά, είναι δείγματα μιας πολύ δύσκολης έως απελπιστικής πολλές φορές κατάστασης. Έχουμε φτάσει στο «παρά πέντε». Τώρα είναι πολύ αργά να μιλάμε για το πώς θα πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξουμε την εικόνα ριζικά. Τα κρούσματα είναι ήδη πάρα πολλά.

«Οι τουριστικές επιχειρήσεις χρειάζονται ενίσχυση.

Η υπέρβαση των αρχικών προσδοκιών, οφείλεται όχι και τόσο στις ενέργειες της κυβέρνησης, η οποία παρά τις όποιες προσπάθειές της, σε πολλές περιπτώσεις αντί να διευκολύνει τα πράγματα λειτούργησε μάλλον ανασταλτικά»

Η τουριστική βιομηχανία μας επιφύλαξε φέτος μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ξεπέρασε όχι μόνο τον συγκρατημένο αρχικό στόχο του Υπουργείου Οικονομικών για επίτευξη του 50% των εσόδων του 2019, της χρονιάς – ρεκόρ με τα 18,3 δις ευρώ, αλλά υπερκέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των φορέων και των επαγγελματιών του κλάδου.

Για την ξαφνική νοσηλεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και τις εσωκομματικές προεκλογικές διαδικασίες

Ήταν εντελώς ξαφνικό, δεν ήταν αναμενόμενο, παρόλο που έχει ένα ιστορικό εδώ και χρόνια, το παλεύει δυνατά η Πρόεδρός μας, η Φώφη Γεννηματά. Πήγε καλά, έχει νικήσει πολλές μάχες. Δυστυχώς στην ιατρική κάποιες νόσοι επανέρχονται, υποτροπιάζουν και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της κ. Γεννηματά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, είχε έναν ατελή ειλεό, ο οποίος αντιμετωπίζεται και οφείλεται στην υποτροπή της νόσου που είχε, του καρκίνου. Το έχει ανακοινώσει και η ίδια, το πάλεψε και το παλεύει δυνατά, είχε καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα πάει καλά και αυτή τη φορά. Έχει τη δύναμη, την υπομονή, την αντοχή, έχει όλους εμάς - εννοώ την κοινοβουλευτική ομάδα - και πολλούς άλλους πολίτες της Ελλάδας δίπλα της. Της εύχομαι από ψυχής κουράγιο και όλα θα πάνε καλά.

Απογοητευτικοί οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων έδωσαν μια μάχη χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς καμία προοπτική για την καθημερινότητα του πολίτη, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ότι δε θέλω να αναλάβω τις ευθύνες και του δικού μου χώρου αλλά ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν απογοητευτικοί. Έδειξαν με τις εξαγγελίες τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα είναι αρεστοί, όχι το πώς θα έχουν απτά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Δεν έδειξαν να λαμβάνουν υπόψη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σαν χώρα με τον κορωνοϊό, τις πυρκαγιές, τη μεγάλη ανεργία, την προβληματική διαχείριση των εργαζόμενων από τους εργοδότες, οι οποίοι με βάση τη δυνατότητα που τους δίνει το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη διαμορφώνουν και διαχειρίζονται όπως θέλουν τις σχέσεις εργασίας.

Σελίδα 1 από 6
"Ακολουθήστε με για να είστε πάντα ενημερωμένοι για το έργο μου"

YouTubeR Error. For more information about error turn on debug mode in the plugin settings.

Επικοινωνήστε με τον Γιώργο

"Ημουν, είμαι και θα είμαι εδώ για τα προβλήματα του τόπου"
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
21ης Ιουνίου 141
Κιλκίς, ΤΚ. 61100
Τηλ. 23410 27959 , 23410 27862
Fax 23410 28633
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Μητροπόλεως 1, γραφείο 612
Αθήνα, ΤΚ. 10557
Τηλ. 210 3214421
Fax 210 3709679
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Γιώργος Φραγγίδης - Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.