Κύριε Φραγγίδη, γίνεται μία «μπίζνα», να το πω έτσι, με την τιμή του ρεύματος. Υπάρχει  τελικά αισχροκέρδεια με την τιμή του ρεύματος; Τί λέει το Κίνημα Αλλαγής;

Προηγουμένως που άκουγα τον συνάδελφο τον κ. Γκίκα της Ν.Δ. ειλικρινά αναρωτιόμουν αν  ζούμε στην ίδια χώρα. Διότι αν κάνουμε μία βόλτα, βγούμε έξω και ρωτήσουμε οποιονδήποτε πολίτη, θα μας πει σίγουρα τι προβλήματα αντιμετωπίζει με το κόστος του ρεύματος. Ας πάρουμε λίγο τα πράγματα με τη σειρά.

Κ. Φραγγίδη καλώς ορίσατε στην εκπομπή Χωρίς Χρώμα.

Καλησπέρα κ. Βαθιώτη, καλησπέρα και στους συναδέλφους μου και καλησπέρα και στους τηλεθεατές σας.

Κ. Φραγγίδη θα ήθελα να έχω πρώτα ένα σχόλιο από εσάς, είστε Βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής, είστε Τομεάρχης Υγείας στο Κίνημα Αλλαγής από το Ν. Κιλκίς, θέλω να ξεκινήσουμε πρώτα από ένα σχόλιό σας για δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών όσον αφορά ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί στρατηγική ωραίας Ελένης και είναι, πολιτεύεται κρυπτώμενος.

Ας ξεκινήσουμε με το χαρτοφυλάκιό σας, λοιπόν, διότι ακούμε την κυβέρνηση να λέει ότι έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της στα νοσοκομεία, ότι δεν κυκλοφορεί τελοσπάντων έξω ελεύθερος εντατικολόγος ή πνευμονολόγος που να θέλει να προσληφθεί στο Ε.Σ.Υ. και να μην μπορεί να βρει μία θέση σ’ ένα νοσοκομείο. Ακούμε τις ιατρικές ενώσεις, βέβαια, να λένε το ακριβώς αντίθετο. Εσείς, ποια είναι η αίσθησή σας; Έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ.;

Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2022

Το Κίνημα Αλλαγής συμπαραστέκεται στη σεισμόπληκτη Φλώρινα

Την Παρασκευή επισκεφθήκαμε τη σεισμόπληκτη Φλώρινα ως επικεφαλής κλιμακίου του Κινήματος Αλλαγής μαζί με τον Πάρι Κουκουλόπουλο, μέλος του πολιτικού Συμβουλίου, και μαζί με άλλους συντρόφους από την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τη Νομαρχιακή Επιτροπή. Σκοπός της επίσκεψης ήταν η έγκυρη ενημέρωση και η έμπρακτη συμπαράσταση στη σεισμόπληκτη Φλώρινα. Είχαμε διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο και με τον Αντιπεριφερειάρχη. Είχαμε δει από κοντά και συζητήσει με τους υπεύθυνους και εργαζόμενους στο Κέντρο Πρόνοιας για τα νέα παιδιά, που είναι ορφανά ή έχουν προβλήματα κακοποίησης ή προβλήματα διαβίωσης, δηλαδή είναι φτωχά παιδιά. Γίνεται μία πολύ καλή δουλειά εκεί, αν και υπάρχει έλλειψη προσωπικού. Εκεί ήταν και το πρώτο κτίριο που είδαμε ότι είχε κάποιες ζημιές. Το ευχάριστο είναι ότι από τις οκτακόσιες αναφορές που είχαν γίνει μέχρι την ημέρα που πήγαμε εμείς, την Παρασκευή, είχαν εξεταστεί οι διακόσιες και κατεδαφιστέα ήταν μόνο δύο κτίρια. Τα υπόλοιπα όλα, ναι μεν είχαν κάποιες ζημιές, αλλά μπορούν να επισκευαστούν γρήγορα και χωρίς πολλά χρήματα, στις περισσότερες περιπτώσεις μιλάμε για δύο με τρεις χιλιάδες ευρώ.

Γιώργος Φραγγίδης: Με ενότητα και αξιοκρατία, επιθυμούμε και πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο, στην πολιτική ζωή της χώρας

  • Η πανδημία μας έχει εξαναγκάσει στο να βιώνουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, με αποκορύφωμα τις φετινές γιορτές που τα κρούσματα άγγιξαν εξωπραγματικά νούμερα. Θεωρείτε πως η κυβέρνηση θα έπρεπε να λάβει νωρίτερα αυστηρά μέτρα;

Στην αυγή της νέας χρονιάς, οι προκλήσεις για την ελληνική και την παγκόσμια κοινότητα συνεχίζονται. Το μέτωπο της πανδημίας παραμένει ανοιχτό, η ενεργειακή κρίση κλιμακώνεται και γενικεύεται και ο πληθωρισμός υποβαθμίζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών. Οι τιμές του πετρελαίου, του ρεύματος και του φυσικού αερίου διαγράφουν ανοδική τροχιά, χωρίς σημάδια σταθεροποίησης. Η ενεργειακή εξάρτηση καθιστά ευάλωτη την ευρωπαϊκή οικονομία σε κινδύνους όπως τα υπερβολικά κόστη και η ενδεχόμενη ανεπαρκής  προσφορά σε έκτακτες συνθήκες και γεωπολιτικές συγκρούσεις.

Το κύμα της ακρίβειας πλήττει τους πολίτες και η κυβέρνηση αδρανεί

Οι τιμές σε βασικά αγαθά όπως το ψωμί και το γάλα έχουν αυξηθεί. Το ίδιο ισχύει και για το πετρέλαιο και το ρεύμα. Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης του πολίτη από το καλοκαίρι και μετά έχει ανέβει κατά 18% - 20%. Ο πολίτης χρειάζεται 50 ευρώ παραπάνω κάθε μήνα για τη διαβίωσή του. Δυστυχώς, ο ΦΠΑ σε προϊόντα πρώτης ανάγκης παραμένει στο 13% και στο 24% και δεν παραδειγματιζόμαστε από χώρες όπως οι σκανδιναβικές ή η Γαλλία που το έχουν κατεβάσει στο 5%. Η ακρίβεια είναι μεγάλη και η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα ουσιαστικό. Δίνει μόνο την εξήγηση ότι για τη γενική άνοδο των τιμών ευθύνεται η αύξηση των τιμών της ενέργειας. Δεν έχουμε όμως μόνο αύξηση στην ενέργεια, έχουμε και στο φόρο κατανάλωσης και παντού. Σε λίγο θα έρθουν και τα τέλη κυκλοφορίας, η εφορία και ένα σωρό άλλα που έχει να αντιμετωπίσει ο Έλληνας πολίτης.

Στην πανδημία είναι σημαντικό η άποψη των ειδικών να εισακούγεται από τους πολιτικούς

Δεν μπορούν οι πολιτικοί να αποφασίζουν από μόνοι τους για τη διαχείριση της πανδημίας. Χρειάζεται να ακούνε τις εισηγήσεις των ειδικών. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα τα γεγονότα δείχνουν ότι δεν οργανώθηκε καλά η αντιμετώπιση της πανδημίας. Ζούμε το τέταρτο και πάρα πολύ δύσκολο κύμα, έχουμε συνολικά 16.616 θύματα από τον covid- 19, εκ των οποίων η συντριπτική  πλειονότητα είναι μέσα στον τελευταίο χρόνο. Το διάστημα των δύο χρόνων της πανδημίας είναι αρκετά μεγάλο, θα μπορούσαμε να είχαμε οργανωθεί καλύτερα απέναντι στον ιό, κυρίως θα είχαμε αντιμετωπίσει καλύτερα το σημερινό φαινόμενο με τους εκατοντάδες χιλιάδες ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, που γίνονται αιτία όξυνσης του προβλήματος. Είκοσι μήνες μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού, βλέπουμε ότι βρισκόμαστε σε μια χειρότερη κατάσταση. Σ’ αυτό, μερίδιο ευθύνης έχουν -με διαφορετική βαρύτητα- τα σχολεία με το πενήντα συν ένα, ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, οι γιορτές, οι παρελάσεις, η Εκκλησία που δεν απομόνωσε νωρίς ανεύθυνες φωνές ιερέων, οι οποίοι -  παρά τις κατευθύνσεις της Ιεράς Συνόδου, του Αρχιεπισκόπου και του Οικουμενικού Πατριάρχη - οδηγούσαν τους πιστούς στην πλευρά των αντιεμβολιαστών και ευθύνονται για πολλά κρούσματα.

Χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού στον νομό Κιλκίς και την Κ. Μακεδονία

Ο Νομός Κιλκίς δυστυχώς δεν ξεχωρίζει από τους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας, όπου το ποσοστό εμβολιασμένων είναι πολύ χαμηλό. Στο Κιλκίς, το ποσοστό αυτό δυστυχώς είναι κάτω από το 50%. Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά, το Εθνικό Σύστημα Υγείας αγκομαχά, οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, όπου συνήθως καταλήγουν τα βαριά περιστατικά από τους γύρω νομούς, έχουν σχεδόν γεμίσει όλες. Έχουν ζητηθεί κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα, συζητιέται ακόμα κάποιο νοσοκομείο ή νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης να γίνουν αποκλειστικά covid. Όλα αυτά, είναι δείγματα μιας πολύ δύσκολης έως απελπιστικής πολλές φορές κατάστασης. Έχουμε φτάσει στο «παρά πέντε». Τώρα είναι πολύ αργά να μιλάμε για το πώς θα πείσουμε τους πολίτες να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αλλάξουμε την εικόνα ριζικά. Τα κρούσματα είναι ήδη πάρα πολλά.

«Οι τουριστικές επιχειρήσεις χρειάζονται ενίσχυση.

Η υπέρβαση των αρχικών προσδοκιών, οφείλεται όχι και τόσο στις ενέργειες της κυβέρνησης, η οποία παρά τις όποιες προσπάθειές της, σε πολλές περιπτώσεις αντί να διευκολύνει τα πράγματα λειτούργησε μάλλον ανασταλτικά»

Η τουριστική βιομηχανία μας επιφύλαξε φέτος μια ευχάριστη έκπληξη, αφού ξεπέρασε όχι μόνο τον συγκρατημένο αρχικό στόχο του Υπουργείου Οικονομικών για επίτευξη του 50% των εσόδων του 2019, της χρονιάς – ρεκόρ με τα 18,3 δις ευρώ, αλλά υπερκέρασε και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις των φορέων και των επαγγελματιών του κλάδου.

Για την ξαφνική νοσηλεία της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής και τις εσωκομματικές προεκλογικές διαδικασίες

Ήταν εντελώς ξαφνικό, δεν ήταν αναμενόμενο, παρόλο που έχει ένα ιστορικό εδώ και χρόνια, το παλεύει δυνατά η Πρόεδρός μας, η Φώφη Γεννηματά. Πήγε καλά, έχει νικήσει πολλές μάχες. Δυστυχώς στην ιατρική κάποιες νόσοι επανέρχονται, υποτροπιάζουν και αυτό συμβαίνει και στην περίπτωση της κ. Γεννηματά. Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, είχε έναν ατελή ειλεό, ο οποίος αντιμετωπίζεται και οφείλεται στην υποτροπή της νόσου που είχε, του καρκίνου. Το έχει ανακοινώσει και η ίδια, το πάλεψε και το παλεύει δυνατά, είχε καλά αποτελέσματα μέχρι τώρα. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα πάει καλά και αυτή τη φορά. Έχει τη δύναμη, την υπομονή, την αντοχή, έχει όλους εμάς - εννοώ την κοινοβουλευτική ομάδα - και πολλούς άλλους πολίτες της Ελλάδας δίπλα της. Της εύχομαι από ψυχής κουράγιο και όλα θα πάνε καλά.

Απογοητευτικοί οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Οι αρχηγοί των δύο μεγάλων κομμάτων έδωσαν μια μάχη χωρίς κανένα αποτέλεσμα και χωρίς καμία προοπτική για την καθημερινότητα του πολίτη, στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης. Δεν είναι ότι δε θέλω να αναλάβω τις ευθύνες και του δικού μου χώρου αλλά ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ήταν απογοητευτικοί. Έδειξαν με τις εξαγγελίες τους ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς θα είναι αρεστοί, όχι το πώς θα έχουν απτά αποτελέσματα στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Δεν έδειξαν να λαμβάνουν υπόψη τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε σαν χώρα με τον κορωνοϊό, τις πυρκαγιές, τη μεγάλη ανεργία, την προβληματική διαχείριση των εργαζόμενων από τους εργοδότες, οι οποίοι με βάση τη δυνατότητα που τους δίνει το νομοσχέδιο του κ. Χατζηδάκη διαμορφώνουν και διαχειρίζονται όπως θέλουν τις σχέσεις εργασίας.

«Η κρίση της πανδημίας και η αξία του εμβολιασμού»

Είμαστε στην καρδιά του δεύτερου χρόνου από τότε που η παγκόσμια κοινότητα μπήκε στη δοκιμασία της πανδημίας του κορωνοϊού, η οποία στη χώρα μας έχει λάβει τα χαρακτηριστικά μιας επικίνδυνης, απρόβλεπτης και πολυδιάστατης κατάστασης.

Η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει δραματικά, χιλιάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν, η κοινωνία βιώνει μια άκρως απειλητική κατάσταση για την υγεία και την ψυχική ισορροπία. Η φυσιολογική ανθρώπινη δραστηριότητα έχει διακοπεί, οι ατομικές και συλλογικές ελευθερίες έχουν περιοριστεί, κεκτημένα χρόνων στην εργασία και τις εργασιακές σχέσεις, διακυβεύονται καθημερινά. Η ευημερία των ανθρώπων πλήττεται, αφού και στην οικονομία το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Σάββατο, 12 Ιουνίου 2021 20:22

Εκδήλωση Ελληνικού Σταυρού

Τοποθέτηση μου στην εκδήλωση για τον εορτασμό για τα 144 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Τα εμβόλια σώζουν ζωές

Υπάρχουν πολλοί συμπολίτες μας που αμφισβητούν την ύπαρξη του ιού ή τη βαρύτητα της πανδημίας ή την αναγκαιότητα των εμβολίων. Τα εμβόλια σώζουν ζωές. Πρέπει όλοι ανεξαιρέτως να κάνουν το εμβόλιο. Ακόμα κι αν νοσήσουν, τα πράγματα θα είναι πολύ πιο εύκολα. Έτσι συνέβη και στην περίπτωσή μου. Το πρώτο σύμπτωμα μου παρουσιάστηκε την Τρίτη το βράδυ και ήταν πυρετός 37.9. Την Τετάρτη όλη μέρα δεν είχα τίποτα και το βράδυ έκανα πάλι πυρετό 38.0. Έκανα δύο self tests που βγήκαν θετικά. Ενημέρωσα άμεσα τον ΕΟΔΥ και έκανα επιπλέον μοριακό έλεγχο, που επιβεβαίωσε το θετικό αποτέλεσμα. Τώρα είμαι σε καραντίνα για ένα δεκαήμερο, δηλαδή μέχρι το Πάσχα, αν και από την Τετάρτη το βράδυ και μετά δεν έχω κανένα σύμπτωμα. Η περίπτωσή μου αποδεικνύει, ότι μέχρι να εμβολιαστεί τουλάχιστον το 70% του πληθυσμού και να υπάρξει μια ανοσία, θα πρέπει να είμαστε άκρως προσεκτικοί, γιατί ο ιός είναι πονηρός και ανθεκτικός και μπορεί να μεταλλάσσεται ώστε να επιβιώνει σε διάφορες συνθήκες. Μην ξεχνάμε ότι καθημερινά βλέπουμε περιπτώσεις συνανθρώπων μας, που δεν καταφέρνουν να κερδίσουν τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό. Το φετινό Πάσχα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Νόσησα από κορωνοϊό αλλά με πολύ ήπια συμπτώματα λόγω εμβολίου

Εδώ και δυο μέρες ανακάλυψα, μετά από 2 selftests και 1 μοριακό τεστ, ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊο. Βέβαια έχω εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Στις 11 Φεβρουαρίου έκανα τη δεύτερη δόση και γύρω στις 20 Μαρτίου έκανα το τεστ αντισωμάτων. Πάντα πρόσεχα και τηρούσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιος με υψηλό ιικό φορτίο ήρθε σε επαφή μαζί μου με αποτέλεσμα να νοσήσω.

«COVID – 19: Η περίοδος χάριτος για την κυβέρνηση έχει λήξει προ πολλού»

Η χώρα μας εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, έχει εισέλθει στον κυκεώνα της πανδημίας του κορωνοϊού, μιας κατάστασης πολυδιάστατης, απρόβλεπτης και επικίνδυνης. Ο άγνωστος ιός με την υψηλή μεταδοτικότητα ήρθε και αναστάτωσε τη ζωή και την καθημερινότητά μας, έφερε ανθρώπινες απώλειες, προκάλεσε αρνητικά συναισθήματα φόβου και ανασφάλειας. Τα υγειονομικά μέτρα, αν και απολύτως απαραίτητα για τη προστασία της υγείας του πληθυσμού και τον έλεγχο της πανδημίας, οδήγησαν στον περιορισμό της ατομικής και συλλογικής ελευθερίας και ανέκοψαν τη ροή της φυσιολογικής ανθρώπινης δραστηριότητας. Το αντίκτυπο στην κοινωνία και στην οικονομία παραμένει ανυπολόγιστο. Κεκτημένα ετών στην εργασία και τις εργασιακές σχέσεις διακυβεύονται, η ανεργία αυξάνεται, χιλιάδες επιχειρήσεις διακόπτουν οριστικά τη λειτουργία τους, άλλες υπολειτουργούν ή απειλούνται με λουκέτο. Μεγάλο μέρος του πληθυσμού αδυνατεί να καλύψει τις βασικές του ανάγκες, η κοινωνία βιώνει βαθιά απογοήτευση.

Για το θόρυβο γύρω από το εμβόλιο της Astrazeneca

Χωρίς να είμαι απόλυτος, φαίνεται ότι ο σχολιασμός που γίνεται γύρω από το θέμα της επικινδυνότητας του εμβολίου της Astrazenecaσε σχέση με αυτό που ισχύει στην πραγματικότητα, είναι υπερβολικός. Ακόμη κι αν υπάρχει κίνδυνος για τη δημιουργία θρόμβων, είναι πάρα πολύ μικρός. Τα οφέλη που έχουμε από το εμβόλιο είναι πολύ μεγάλα. Αυτό το ισοζύγιο οφέλους/κινδύνου είναι που πρέπει να εξετάζεται. Επιπλέον, πρέπει να γνωρίζουμε ότι στον τυχαίο πληθυσμό, κάποιοι άνθρωποι παθαίνουν κατά καιρούς θρομβώσεις στα καλά καθούμενα, είτε στα πόδια είτε και κάπου αλλού. Ένα συμπέρασμα μπορεί να εξαχθεί μετά από στατιστική ανάλυση στον ίδιο αριθμό πληθυσμού. Δηλαδή, εάν π.χ. σε πληθυσμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων έχουμε τριάντα περιστατικά θρομβώσεων και σε πληθυσμό ενός εκατομμυρίου ανθρώπων που εμβολιάσθηκαν πάλι έχουμε τριάντα περιστατικά θρομβώσεων, τότε δεν υπάρχει στατιστική διαφορά. Εάν όμως στους εμβολιασθέντες το τριάντα γίνει πενήντα ή εκατό, τότε υπάρχει διαφορά. Μέχρι τώρα πάντως, δεν έχουμε σαφή δείγματα.

«Αντιστεκόμαστε στις συμπληγάδες με υπεύθυνη πολιτική στάση»

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας ασκεί ο βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Φραγγίδης, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι οι προτάσεις του κόμματός του για την υγεία, τον τουρισμό, την οικονομία αλλά και οι στοχευμένες παρεμβάσεις του δεν εισακούσθηκαν. Στην ερώτηση πώς θα αντιμετωπίσουν τον περαιτέρω διεμβολισμό του Κινήματος Αλλαγής από τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Φραγγίδης τονίζει πως το Κίνημα Αλλαγής ανάμεσα σ’ αυτές τις συμπληγάδες αντιστέκεται κρατώντας τη δική του υπεύθυνη πολιτική στάση, χαράζοντας τη δική του ανεξάρτητη πορεία, ενώ αναφερόμενος σε σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού, υπογραμμίζει πως το Κίνημα Αλλαγής είναι έτοιμο για εκλογές, όποτε κι αν διεξαχθούν. 

Για τη χαλάρωση των μέτρων στις μετακινήσεις και το μερικό άνοιγμα του λιανεμπορίου

Η επαναλειτουργία μέρους του λιανεμπορίου και η πιλοτική διαδημοτική μετακίνηση τα Σαββατοκύριακα θα βοηθήσει στην ψυχολογία του κόσμου, ο οποίος έχει απελπιστεί από το lockdown«ακορντεόν». Έχει εξάλλου παρατηρηθεί ότι τα ψυχοσωματικά νοσήματα και τα ανάλογα συμπτώματα στον πληθυσμό έχουν ενταθεί όλο αυτό το διάστημα των περιοριστικών μέτρων. Κάθε μέτρο λοιπόν που απαλύνει αυτήν την πίεση, έχει μια θετική πλευρά. Αφέθηκε βέβαια ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής των περιορισμών, εφόσον η χαλάρωση των μέτρων δεν πάει καλά.

Ανέτοιμο το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπροστά στο τρίτο κύμα της πανδημίας

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είναι η τρίτη δοκιμασία που περνάμε μέσα σε ένα χρόνο, από την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τον Νοέμβριο ήταν εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στη Β. Ελλάδα και εκεί φάνηκε η αδυναμία της Πολιτείας. Δεν είχε οργανωθεί κατάλληλα για να αντιμετωπίσει τέτοιες καταστάσεις, όσον αφορά στην πληρότητα του ΕΣΥ σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά κα την επάρκεια σε κλίνες ΜΕΘ. Γι΄ αυτό, πάρα πολλοί συνάνθρωποί μας έχασαν τη ζωή τους επειδή δεν πρόλαβαν να εισαχθούν σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και βρίσκονταν διασωληνωμένοι ή μη διασωληνωμένοι σε θαλάμους. Την ίδια κατάσταση παρατηρούμε και πάλι. Είναι η τρίτη δοκιμασία, με επίκεντρο τώρα την Αθήνα. Προσωπικά την παρομοιάζω με αυτήν της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας τον Νοέμβριο. Βλέπουμε ότι τα κρεβάτια ΜΕΘ έχουν γεμίσει όλα. Έχουμε περίπου 100 ασθενείς covidδιασωληνωμένους σε θαλάμους. Έχουμε μεγάλη έλλειψη γιατρών εντατικολόγων, πνευμονολόγων, παθολόγων. Όλα αυτά δημιουργούν μία κατάσταση απελπιστικά δύσκολη. Δυστυχώς, ενώ η πολιτεία είχε όλο το χρονικό περιθώριο και την εμπειρία από τις προηγούμενες φάσεις να οργανωθεί, δεν το έκανε. Δεν έριξε βάρος στην οργάνωση του ΕΣΥ και την ένταξη του ιδιωτικού τομέα στην αντιμετώπιση της κατάστασης, πράγμα που θα έπρεπε να είχε προγραμματίσει από νωρίς και όχι να ενεργεί βλέποντας και κάνοντας.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΕΩΝ

Η χώρα μας διανύει μια μακρά, πολύπλοκη και δύσκολη περίοδο. Η πανδημία του κορωνοϊού έχει έντονο ψυχοκοινωνικό αντίκτυπο και ανησυχητικές επιπτώσεις. Δημιούργησε φόβο και ανασφάλεια, έφερε απώλεια προσφιλών προσώπων, άλλαξε την καθημερινότητά μας. Τα μέτρα προστασίας, ο περιορισμός της ελευθερίας, η μοναξιά, διαμόρφωσαν μια πιεστική κατάσταση για όλους μας.

Σελίδα 1 από 6

Επικοινωνήστε με τον Γιώργο

"Ημουν, είμαι και θα είμαι εδώ για τα προβλήματα του τόπου"
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
21ης Ιουνίου 141
Κιλκίς, ΤΚ. 61100
Τηλ. 23410 27959 , 23410 27862
Fax 23410 28633
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Μητροπόλεως 1, γραφείο 612
Αθήνα, ΤΚ. 10557
Τηλ. 210 3214421
Fax 210 3709679
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Γιώργος Φραγγίδης - Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.