Δευτέρα, 30 Μαϊος 2022 17:11

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ “ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ”

 

-Πως αποκωδικοποιείτε τα μηνύματα του συνεδρίου του κόμματος σας;

To 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ήταν ένα από τα σημαντικότερα συνέδρια, ένα συνέδριο «τομή» για τον πολιτικό μας χώρο. Σηματοδότησε την αναγέννηση της παράταξης, στη βάση της ενότητας και της ηλικιακής ανανέωσης. Σήμανε την επανένωση των δυνάμεων και των τάσεων, την επιστροφή πολιτικών προσώπων, που είχαν επιλέξει την αποστασιοποίηση αλλά όχι τη φυγή από τον χώρο.

 

Το νεαρό της ηλικίας μεγάλης μερίδας των συνέδρων, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, έδωσε το μήνυμα ότι το ιστορικό μας κόμμα περνάει στα χέρια της νέας γενιάς, εξελίσσεται.

Η συνύπαρξη ιστορικών, ώριμων και νέων στελεχών, αποτελεί εγγύηση μιας στιβαρής πολιτικής πορείας προς ένα ελπιδοφόρο μέλλον, μέσα από την όσμωση δυνάμεων, ιδεών και εμπειριών και τη διατύπωση χρήσιμων προγραμματικών προτάσεων.

Στο συνέδριο επιβεβαιώθηκε η καθολική αποδοχή στο πρόσωπο του νέου μας αρχηγού Νίκου Ανδρουλάκη και εδραιώθηκε η πολιτική του κυριαρχία.

Κυρίως, τέθηκαν οι βάσεις για την επανατοποθέτηση του  κόμματος σε ρόλο πρωταγωνιστή στα πολιτικά δρώμενα του τόπου μας.

Παράλληλα, δόθηκε ξεκάθαρα το μήνυμα της αυτόνομης πολιτικής πορείας και της χάραξης διαχωριστικών γραμμών από τη συντήρηση της ΝΔ και τον λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, που στην ουσία πρόκειται για τις δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

-Ποιο είναι το στοίχημα που καλείται να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ της επόμενης μέρας ;

Το ΠΑΣΟΚ καλείται να δικαιώσει την «ψήφο εμπιστοσύνης» που του δίνουν οι πολίτες τους τελευταίους έξι μήνες με βάση τις δημοσκοπήσεις, να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των πολιτών. Να αποδείξει ότι διαθέτει ηγεσία, πρόγραμμα και σχέδιο, ικανά να απαντήσουν αποτελεσματικά στα μεγάλα σύγχρονα προβλήματα, που έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία οι πολλαπλές και πολυεπίπεδες κρίσεις των τελευταίων χρόνων. Να πείσει ότι διαθέτει  προτάσεις και λύσεις για την αποτελεσματική και δίκαιη διακυβέρνηση της χώρας, την ουσιαστική στήριξη και θωράκιση της κοινωνίας απέναντι στους σύγχρονους Λαιστρυγόνες της ενεργειακής κρίσης, της ακρίβειας, των υγειονομικών κινδύνων, της κλιματικής κρίσης, των γεωπολιτικών κρίσεων. Καλείται να χτίσει μια νέα σχέση εμπιστοσύνης με τον λαό, αποδεικνύοντας ότι είναι ένα κόμμα χρήσιμο για όλους τους πολίτες, φροντίζει για την ανθεκτικότητα της κοινωνίας, δίνοντας έμφαση στην υγεία, την   παιδεία, την εργασία. Ένα κόμμα που προσαρμόζεται στις αλλαγές του κόσμου μας, αγκαλιάζει τις αγωνίες των πιο ευάλωτων πολιτών, εμπνέει και στηρίζει τη νεολαία, απελευθερώνει τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας.

-Θεωρείτε ότι το ΠΑΣΟΚ μπορεί να αντέξει το πολιτικό βάρος μιας νέας μετεκλογικής συνεργασίας;

Το παρελθόν μας έχει διδάξει πολλά. Το είδος της συνεργασίας που είχαμε κατά τη συγκυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία, κόστισε απίστευτα στην παράταξή μας και αποτέλεσε σημαντική αιτία της συρρίκνωσης των δυνάμεών μας. Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας και έχουμε πάρει τα μαθήματά μας. Υποστηρίζουμε την αυτόνομη στρατηγική και πολιτική πορεία της παράταξής μας. Δεν υποκύπτουμε στα ψευτοδιλήμματα που θέτουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών. Αμφότεροι, δεν επιθυμούν μια ισότιμη συζήτηση αλλά να μας καταστήσουν εκ νέου δεξαμενή ψηφοφόρων. Δεν θα το επιτρέψουμε. Η μόνη συζήτηση που μπορεί να υπάρξει είναι σε επίπεδο διαμόρφωσης μιας σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης, με ανάλογο πρόγραμμα και στελέχωση.

-Όπως όλα δείχνουν, μπαίνουμε σε μια προεκλογική τροχιά. Ποιο θα είναι το διακύβευμα αυτής της αναμέτρησης ;

Το διακύβευμα για κάθε κόμμα που θα διεκδικήσει την εξουσία είναι να πείσει τους πολίτες ότι διαθέτει τα εχέγγυα για να διαχειριστεί με επάρκεια τη σύνθετη και δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε. Ότι διαθέτει σχέδιο για να στηρίξει επαρκώς την κοινωνία, ικανά πρόσωπα για να υλοποιήσουν το πρόγραμμά του και να δώσουν διέξοδο μέσα στις  αντίξοες συνθήκες. Ότι θα καταφέρει να δώσει προοπτική στους νέους, θα προστατεύσει τα ευάλωτα νοικοκυριά και τους μη προνομιούχους συμπολίτες μας, τη μεσαία τάξη που αφανίστηκε τα τελευταία χρόνια.

Τα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας, υγειονομικά, οικονομικά, ενεργειακά, γεωπολιτικά, περιβαλλοντικά, είναι διεθνή. Ωστόσο, η διαχείρισή τους είναι εθνικό θέμα. Ο τρόπος αντιμετώπισής τους θα καθορίσει το μέλλον κάθε χώρας. Είμαι πεπεισμένος, ότι οι πολίτες που έζησαν την καταστροφική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έχουν την πρόσφατη εμπειρία του δήθεν επιτελικού κράτους της Νέας Δημοκρατίας, της κυβέρνησης που διαχρονικά στηρίζει τα μεγάλα συμφέροντα, θα αναδείξουν το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής σε πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων.

Διαβάστηκε 1491 φορές
"Ακολουθήστε με για να είστε πάντα ενημερωμένοι για το έργο μου"

YouTubeR Error. For more information about error turn on debug mode in the plugin settings.

Επικοινωνήστε με τον Γιώργο

"Ημουν, είμαι και θα είμαι εδώ για τα προβλήματα του τόπου"
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΙΛΚΙΣ
21ης Ιουνίου 141
Κιλκίς, ΤΚ. 61100
Τηλ. 23410 27959 , 23410 27862
Fax 23410 28633
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ
Μητροπόλεως 1, γραφείο 612
Αθήνα, ΤΚ. 10557
Τηλ. 210 3214421
Fax 210 3709679
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Copyright © 2021 Γιώργος Φραγγίδης - Βουλευτής Νομού Κιλκίς. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.