1. Skip to Menu
  2. Skip to Content
  3. Skip to Footer>
Σάββατο, 07 Μάρτιος 2020 20:49

Σημεία συνέντευξης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής στο Action24 και στο ραδιοφωνικό σταθμό 102fm της ΕΡΤ3

 

u3

 

 

 

 

 

 

 

 

 2.  Σημεία τοποθέτησης στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24, στην εκπομπή του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020

Για τη μεταναστευτική κρίση των τελευταίων ημερών

Η πατρίδα μας περνάει δύσκολες ώρες. Ο Ερντογάν έχει σκοπό την αποδόμηση της εθνικής μας κυριαρχίας και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί με κάθε τρόπο την τραγωδία και τον πόνο αυτών των ανθρώπων, που βρέθηκαν άλλοι εκούσια και άλλοι ακούσια σ’ αυτήν κατάσταση είτε πρόκειται για πρόσφυγες είτε για μετανάστες. Εμείς οφείλουμε πάση θυσία να προστατέψουμε τα σύνορα της πατρίδας μας. Όλες οι πολιτικές δυνάμεις χρειάζεται να στηρίξουν τις στρατιωτικές και τις αστυνομικές δυνάμεις καθώς και τους εθελοντές, που δίνουν έναν δύσκολο αγώνα νύχτα-μέρα στην περιοχή του Έβρου. Το Κίνημα Αλλαγής έχει ζητήσει εδώ και καιρό σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών. Δεν πρόκειται για ένα απλό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση μόνη της. Χρειάζεται τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων. Το προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα δεν είναι και δεν πρέπει να μείνει ελληνοτουρκικό. Η Ευρώπη πρέπει από τα λόγια να περάσει στα έργα. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο δηλώσεις από την πλευρά των Ευρωπαίων, ότι θα δώσουν 100 άτομα ακόμα για την Frontex, θα δώσουν 700 εκ. ευρώ, μερικά ελικόπτερα, μερικά αεροπλάνα, κτλ. Αυτά όμως δε λύνουν το πρόβλημα. Τα σύνορα της Ελλάδας είναι σύνορα της Ευρώπης. Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να ακολουθήσει μια κοινή πολιτική και όχι κάθε κράτος να ακολουθεί τη δική του. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος, επειδή λένε ότι θα μας δώσουν 700 εκ. ευρώ, να μας ζητήσουν να κρατήσουμε εμείς όλους τους πρόσφυγες/μετανάστες. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να πει η Ευρώπη είναι ότι η ενέργεια της Τουρκίας, με την οποία ουσιαστικά κατάργησε τη συμφωνία της με την Ευρώπη, θα έχει κάποιες συνέπειες. Υπάρχει ακόμα η τελωνειακή συμφωνία της Ευρώπης με την Τουρκία για τα βιομηχανικά προϊόντα και για τα μεταποιημένα αγροτικά προϊόντα που εισάγονται στην Ευρώπη χωρίς φόρο. Ούτε αυτό δεν κατάργησε η Ευρώπη.

 1.      Σημεία παρέμβασης στον ραδιοφωνικό σταθμό 102fm της ΕΡΤ3 και στην εκπομπή “Πολιτικό Ημερολόγιο»

Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020

Κατώτερο των προσδοκιών και ελλιπές το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Ο πρωτογενής τομέας είναι ουσιαστικός για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Το πνεύμα του «συνεταιρίζεσθαι» είναι περισσότερο απαραίτητο από ποτέ. Όσον αφορά στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, το καταψηφίσαμε επί της αρχής. Συμφωνήσαμε σε κάποια άρθρα, τα οποία όμως δεν ήταν ουσιαστικής σημασίας. Άλλα πράγματα έπρεπε να προβλέπονται, όπως το να δοθούν κίνητρα στους αγρότες για συμμετοχή σε συνεταιρισμούς. Αντίθετα, δίνονται κίνητρα να μπουν ιδιώτες επενδυτές με ένα ποσοστό 35%. Με το ίδιο ποσοστό θα μπορούν να ψηφίζουν, πράγμα που σημαίνει ότι αν και μειοψηφία θα μπορούν να ελέγχουν όλες τις αποφάσεις, γιατί είναι πολύ δύσκολο μετά ατομικά οι αγρότες να συγκεντρώσουν ένα τέτοιο ποσοστό. Έτσι θα οδηγηθούμε στην ιδιωτικοποίηση των συνεταιρισμών.

Η αντιμετώπιση του Προσφυγικού – Μεταναστευτικού χρειάζεται πνεύμα συλλογικής εθνικής ομοψυχίας

Είναι γεγονός ότι η πατρίδα μας βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση. Δέχεται μια επίθεση από την Τουρκία, η οποία εκμεταλλεύεται τον πόνο τον ανθρώπινο πόνο για να πετύχει δικούς της πολιτικούς σκοπούς. Εμείς, πρέπει να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με ένα πνεύμα συλλογικό, εθνικής ομοψυχίας, γιατί δεν έχουμε την πολυτέλεια να μαλώνουμε. Δυστυχώς, το είδαμε αυτό να γίνεται χθες στη Βουλή, ανάμεσα στα δύο κόμματα. Το παράδειγμα μας δίνουν οι κάτοικοι αυτών των ακριτικών χωριών, που οι ενέργειες και η συμπεριφορά τους δείχνουν πνεύμα συλλογικό και όχι ατομικό ούτε παραταξιακό ούτε κομματικό. Η φύλαξη των συνόρων είναι πέρα και πάνω από όλα. Η εθνική μας κυριαρχία και η στήριξή της είναι πάνω και πέρα από όλα και δε θα πρέπει να επιτρέψουμε με κανέναν τρόπο στον κ. Ερντογάν να την αμφισβητήσει. Η συμπαράστασή μας στα ένστολα παιδιά μας είτε είναι στρατιώτες είτε αστυνομικοί είναι αμέριστη, το ίδιο και προς τους εθελοντές. Χρειάζεται ένα διαφορετικό πνεύμα σε σχέση με την Ευρώπη.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητά σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών

Εμείς ζητάμε από τον κ. Μητσοτάκη σύγκληση το συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για το εθνικό αυτό θέμα, ώστε να αποφασιστεί η εθνική γραμμή. Ζητάμε να συγκληθεί και το Συμβούλιο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε επίπεδο ηγετών και όχι μόνο υπουργών εσωτερικών ή εξωτερικών. Τα κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά δε θα λύσουν το πρόβλημα. Οι Ευρωπαίοι θα πουν, έχετε πολλά ακατοίκητα νησιά, βάλτε τους εκεί και κρατήστε τους εσείς. Δε νομίζω ότι αυτό είναι λύση. Χρειάζονται μικρές κλειστές δομές για συγκεκριμένο χρόνο, ώστε να είναι διαχειρίσιμο το πρόβλημα μέχρι να βρεθεί λύση αλλά σύντομα.

Η πρόληψη το κυριότερο μέτρο κατά του Κορωνοϊού

Είμαστε λίγο υπερβολικοί οι Έλληνες και μας πιάνει πανικός. Το πρόβλημα είναι βέβαια σοβαρό, τα κρούσματα θα αυξηθούν αλλά είναι σημαντικό να δίνουμε σημασία στην πρόληψη. Πανικοβαλλόμαστε αλλά όταν φτάνουμε στην πρόληψη είμαστε επιφυλακτικοί. Αποφεύγουμε να κάνουμε εμβόλια, δεν πλένουμε τα χέρια μας συχνά, δεν είμαστε προσεκτικοί με τις κοινωνικές εκδηλώσεις και άλλου τύπου συγκεντρώσεις, κλπ, πράγματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην προσπάθεια κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

 

 

Σχετικά Video