Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 14 Ιουλίου 2011 12:38

Δελτίο Τύπου - 14/07/2011

Ο Βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ, κ. Γιώργος Φραγγίδης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τους προπηλακισμούς εναντίον Βουλευτών, αλλά και σχετικά με την κατάσταση της οικονομίας, δήλωσε:

«Η βία δεν λύνει ποτέ κανένα πρόβλημα. Αντίθετα, υπονομεύει τη δημοκρατία και οδηγεί σε επικίνδυνους κοινωνικούς αυτοματισμούς.

Συμπάσχω με τους πολίτες, οι οποίοι βλέπουν τους μισθούς και τις συντάξεις τους να συμπιέζονται. Πράγματι, βιώνουν μία πρωτόγνωρη κατάσταση που τουλάχιστον οι νεότερες γενιές δεν έχουν ξαναζήσει. Η κυβέρνηση, όμως, δίνει και αυτή τη δική της μεγάλη μάχη.

Και δεν είναι μάχη κομματική. Είναι μάχη εθνική. Είναι μάχη για την ίδια την επιβίωση της πατρίδας. Είναι μάχη για να μη σβήσουν τα όνειρα και οι ελπίδες μίας ολόκληρης γενιάς.

Γνωρίζω την αγωνία κάθε οικογένειας, αλλά και κάθε νέου, κάθε επαγγελματία, κάθε ανέργου. Όμως, μπορούμε να βγάλουμε την Ελλάδα από την κρίση και θα το πετύχουμε».

Ο κ. Φραγγίδης επεσήμανε ότι «χωρίς τον αγώνα που δίνουν οι πολίτες, χωρίς τις θυσίες του ελληνικού λαού, ένα είναι βέβαιο. Η χώρα δεν θα είχε αντέξει. Γιατί καιροφυλακτούν και ποντάρουν στη φθορά και την πτώση μας. Αν σήμερα κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες φαίνεται ότι υπάρχει ελπίδα, υπάρχει προοπτική, αυτό οφείλεται στις προσπάθειες και στις θυσίες του ελληνικού λαού».

Ο Βουλευτής Κιλκίς διευκρίνισε, ωστόσο, ότι «σήμερα, πράγματι, δεν θα πρέπει να μας φοβίζουν οι λέξεις, αλλά θα πρέπει να μας δίνει δύναμη το γεγονός ότι η Ελλάδα παραμένει στο «παιχνίδι» και συνεχίζει να ελπίζει. Η Ελλάδα μένει όρθια. Η Ελλάδα δεν το βάζει κάτω. Παλεύει και προσπαθεί. Γιατί τώρα γίνεται αντιληπτό σχεδόν από το σύνολο της Ε.Ε. ότι το πρόβλημα της Ευρώπης δεν ήταν μόνο ελληνικό. Δεν ήταν η Ελλάδα, παρά τις αδυναμίες της, το μαύρο πρόβατο της Ευρώπης. Βλέπουμε ότι η κρίση αφορά πλέον στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, ακόμα και την Ιταλία και την Ισπανία. Το πρόβλημα ήταν το ευρώ. Και οφείλει η Ε.Ε. να δείξει την ευθύνη που πρέπει απέναντι σε αυτή την κρίση χρέους. Σε αυτή την αντιπαράθεση αγορών, οίκων αξιολόγησης και πολιτικών, η πολιτική δεν έχει το δικαίωμα να βγει ηττημένη».

Καταλήγοντας, ο κ. Φραγγίδης τόνισε ότι «για αυτό και ο Γιώργος Παπανδρέου από την πρώτη στιγμή προσπάθησε με όσα μέσα διέθετε να καταστήσει σαφές στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι μόνο με μία ενιαία ευρωπαϊκή φωνή θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί η κρίση. Αντιμετώπισε, όμως, θύελλες. Σήμερα, δικαιώνεται. Η Ελλάδα με σκληρή προσπάθεια και με επώδυνες θυσίες ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις της. Οφείλει και η Ευρώπη, αν πράγματι ενδιαφέρεται να προχωρήσει ως ενιαία δύναμη, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, ίσως δεν πρόκειται να υπάρξει επόμενη».

Διαβάστηκε 3594 φορές