Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 24 Απριλίου 2021 20:09

Σημεία παρέμβασης Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή νομού Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΤV 100

Νόσησα από κορωνοϊό αλλά με πολύ ήπια συμπτώματα λόγω εμβολίου

Εδώ και δυο μέρες ανακάλυψα, μετά από 2 selftests και 1 μοριακό τεστ, ότι είμαι θετικός στον κορωνοϊο. Βέβαια έχω εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer. Στις 11 Φεβρουαρίου έκανα τη δεύτερη δόση και γύρω στις 20 Μαρτίου έκανα το τεστ αντισωμάτων. Πάντα πρόσεχα και τηρούσα όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δυστυχώς, φαίνεται ότι κάποιος με υψηλό ιικό φορτίο ήρθε σε επαφή μαζί μου με αποτέλεσμα να νοσήσω.

 

Την Κυριακή το βράδυ κατέβηκα στην Αθήνα. Την Τρίτη το βράδυ είχα συμπτώματα κρυολογήματος και έκανα πυρετό 37.9. Πήρα ένα ντεπόν και την άλλη μέρα δεν είχα κάποιο σύμπτωμα. Την Τετάρτη το βράδυ επέστρεψα στο Κιλκίς και έκανα πάλι πυρετό, 38.0. Η σύζυγός μου είναι φαρμακοποιός και μου έφερε να κάνω selftests. Ήξερα ότι αν και εμβολιασμένος, υπήρχε πιθανότητα να νοσήσω. Έκανα 2 selftests και βγήκαν και τα δύο θετικά. Επικοινώνησα με τον ΕΟΔΥ, μου είπαν φυσικά να κάνω μοριακό έλεγχο, τον έκανα και βγήκα θετικός. Έτσι, από χθες είμαι σε καραντίνα για δέκα μέρες αλλά δεν έχω κανένα απολύτως σύμπτωμα, ούτε πυρετό ούτε κάτι άλλο. Η περίπτωσή μου είναι μία ακόμα απόδειξη προς όλους όσοι έχουν ενδοιασμούς για το εμβόλιο, ότι πρέπει να εμβολιαστούν. Το εμβόλιο σώζει ζωές. Υπάρχουν κάποιες λίγες πιθανότητες να νοσήσουν αφού κάνουν το εμβόλιο αλλά τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια. Και να υπενθυμίσω, ότι ειδικά τώρα τις μέρες του Πάσχα θα πρέπει να τηρούμε όλα τα μέτρα και να προσέχουμε ακόμα περισσότερο.

Σημαντικό εργαλείο τα selftests για τον ευρύ έλεγχο του πληθυσμού που εδώ και καιρό είχε προτείνει το Κίνημα Αλλαγής

Τις τελευταίες μέρες έχουν προστεθεί στα εργαλεία ελέγχου που διαθέτουμε για τον κορωνοϊό, τα selftests, με τα οποία μπορεί να ελεγχθεί μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πράγμα που εμείς ως κόμμα έχουμε κάνει πρόταση εδώ και πολύ καιρό. Υποστηρίζαμε, μάλιστα, ότι η κυβέρνηση θα πρέπει σε κάθε νομό να κάνει μαζικά τεστ στους πολίτες ανά τακτά χρονικά διαστήματα, κάθε 15 μέρες περίπου, ώστε να διαπιστώνεται σε ποιο νομό υπάρχει υψηλό ποσοστό φορέων και νοσούντων και εκεί να εφαρμόζονται ανάλογα μέτρα. Να μην ακολουθούμε οριζόντια μέτρα και γενικά lockdowns «ακορντεόν» με συνεχή ανοιγοκλεισίματα. Έτσι ο πληθυσμός δεν θα είχε κουραστεί τόσο πολύ, η οικονομία θα πήγαινε πολύ καλύτερα και όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας που είναι κουρασμένοι, πικραμένοι, απογοητευμένοι και δεν υπακούουν δυστυχώς στα μέτρα, θα ήταν σε καλύτερη ψυχολογική κατάσταση. Είναι γεγονός, ότι το ποσοστό εκείνων που λαμβάνουν ψυχοτρόπα φάρμακα αυτήν την εποχή, έχει αυξηθεί πάρα πολύ.

Μετά το καλοκαίρι ο οικονομικός απολογισμός στον τουρισμό

Καταρχήν έχουμε το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαϊου. Τα ξενοδοχεία, η εστίαση και όλες οι τουριστικές επιχειρήσεις στους τουριστικούς προορισμούς πρέπει να είναι έτοιμοι από δύο απόψεις. Από τη μία πρέπει να είναι έτοιμοι υγειονομικά. Όλες οι υγειονομικές μονάδες στους τουριστικούς προορισμούς θα πρέπει να είναι καλά οργανωμένες και στελεχωμένες και αυτό να συνδυαστεί με τον εμβολιασμό των εργαζομένων στις τουριστικές επιχειρήσεις. Ο εμβολιασμός των εργαζομένων στον τουρισμό θα ήταν μια καλή διαφήμιση ότι η Ελλάδα είναι μια ασφαλής υγειονομικά χώρα. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν πώς να διαχειριστούν ένα περιστατικό covid. Όσον αφορά στις επιχειρήσεις, δε γνωρίζουμε πόσες θα μπορέσουν να ανοίξουν χωρίς επαρκή ενίσχυση. Οι άνεργοι είναι πάρα πολλοί, σε ένα σύνολο περίπου 1.000.000 ανθρώπων που απασχολούνται στον τουρισμό. Θα έπρεπε ο κόσμος αυτός να στηριχθεί επαρκώς. Την πραγματική οικονομική εικόνα θα την έχουμε μετά το καλοκαίρι. Τότε θα κάνουμε απολογισμό. Τα τουριστικά έσοδα πέρυσι ήταν 4 δις, φέτος θα είναι περισσότερα αλλά δε θα είναι ούτε τα μισά εκείνων του 2019.

Διαβάστηκε 1453 φορές