Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 03 Σεπτεμβρίου 2020 17:22

Τοποθέτηση Γιώργου Φραγγίδη, βουλευτή Κιλκίς, στη Βουλή, επί του σ/ν του Υπ. Τουρισμού

Τοποθέτηση Γιώργου Φραγγίδη, Ειδικού Αγορητή του Κινήματος Αλλαγής, στην Ολομέλεια της

Βουλής, επί του νομοσχεδίου του Υπ. Τουρισμού για την Κύρωση της Συμφωνίας Συνεργασίας της

Ελλάδας με τη Σερβία στον τομέα του τουρισμού.

«Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο όχι μόνο για τον τουρισμό και την οικονομία, αλλά και για την υγεία. Προσέξτε μη χάσετε το στοίχημα της δημόσιας υγείας»

 

     Η Συμφωνία συνεργασίας της Ελλάδας με τη Σερβία στον τομέα του τουρισμού, που υπεγράφη στη Θεσ/νίκη στις 13/7/2017, προάγει και ενισχύει τον ελληνικό τουρισμό και είναι αμοιβαία επωφελής για τις δύο χώρες. Στοχεύει στην αύξηση των τουριστικών ροών τους, την ενίσχυση της οικονομίας τους και την καλλιέργεια των δεσμών φιλίας που παραδοσιακά τις συνδέει.

$1·         Προωθούνται και διευκολύνονται αμοιβαία οι τουριστικές επενδύσεις και οι επιχειρηματικές συμπράξεις Ελλήνων και Σέρβων επιχειρηματιών. Ευνοούνται οι οικονομικές συνεργασίες.

$1·         Επιδιώκεται η προώθηση του θεματικού τουρισμού, π.χ. πολιτιστικός, θρησκευτικός, ιαματικός, κλπ.

$1·         Για τη Σερβία, όπως άλλωστε και για άλλες βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα αποτελεί κορυφαίο ταξιδιωτικό προορισμό.

$1·         Το κλείσιμο των συνόρων, λόγω της αρνητικής επιδημιολογικής εξέλιξης στη Σερβία, έπληξε βαθύτατα την οικονομία, κυρίως της Βόρειας Ελλάδας αλλά και άλλων ελληνικών προορισμών, όπως τα Επτάνησα.

$1·         Έχουμε μια καταστροφική τουριστική σεζόν για τον ελληνικό τουρισμό, που οδεύει, απ’ ό,τι φαίνεται, σε πρόωρη λήξη.

$1·         Η δυσάρεστη τροπή που παρατηρείται τελευταία στην εξέλιξη της πανδημίας, σε συνδυασμό με τις οικονομικές της συνέπειες και τα αρνητικά δεδομένα στις κύριες αγορές του ελληνικού τουρισμού, δεν επιτρέπουν αισιοδοξία.

$1·         Χαμηλές πληρότητες στα ξενοδοχεία, ακυρώσεις κρατήσεων, πενιχρά έσοδα, συνθέτουν το θλιβερό τοπίο του τουρισμού.

$1·         Τουριστικές επιχειρήσεις που έκλεισαν ή υπολειτουργούν, επιχειρήσεις που επαναλειτούργησαν με λειτουργικό κόστος δυσανάλογο των εσόδων τους, χιλιάδες εργαζόμενοι - κυρίως του επισιτισμού και του τουρισμού - που οδηγούνται στην ανεργία, διαμορφώνουν μια δυσοίωνη πραγματικότητα.

$1·         Η Πολιτεία, αν και δεν ευθύνεται για την εμφάνιση της πανδημίας, έχει ευθύνες για το πώς διαχειρίζεται την κατάσταση. Ακολουθεί μια ανερμάτιστη πολιτική, με ανεπαρκή μέτρα και πειραματισμούς. Επιδεικνύει ατολμία και επιπολαιότητα.

$1·         Το Κίνημα Αλλαγής κάνει στοχευμένες παρεμβάσεις αλλά και ολοκληρωμένες προτάσεις για τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και το τουριστικό προϊόν. Θυμίζω, το Σχέδιο για την έξοδο του Τουρισμού από την Κρίση, το Πρόγραμμα Εσωτερικού Τουρισμού, το Ενδιάμεσο Πρόγραμμα «Όρθια Κοινωνία Ζωντανή Οικονομία», την Πρόταση για την Επιδότηση της Εργασίας, κλπ.

$1·         Τελευταία μας παρέμβαση, οι προτάσεις για την καλύτερη αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης και τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

$1·         Η κυβερνητική διαχείριση της κατάστασης στον τουρισμό, βρίθει λαθών και παλινωδιών. Συνωστισμός στον Προμαχώνα κατά το άνοιγμα των χερσαίων συνόρων, γιατί δεν ανοίξατε τους υπόλοιπους συνοριακούς σταθμούς αφού τους ενισχύσετε υγειονομικά. Ανοιγοκλείσιμο των Ευζώνων Κιλκίς, της μεγαλύτερης πύλης εισόδου-εξόδου της Ελλάδας στην Ευρώπη, προφανώς επειδή δεν υπήρξε κατάλληλη προετοιμασία. Από την ίδια πύλη, οι Έλληνες μπαινόβγαιναν στο κράτος της Β. Μακεδονίας, χωρίς κανέναν υγειονομικό έλεγχο.

$1·         Τα σύνορα άνοιξαν χωρίς επαρκείς ελέγχους. Ενώ αρχικά υπήρξαμε υπόδειγμα υγειονομικά ασφαλούς χώρας, φτάσαμε στο σημείο να βάζουν άλλες χώρες τους Έλληνες ταξιδιώτες σε καραντίνα 14 ημερών, όπως έκανε η Σκωτία σήμερα.

$1·         Είπατε στην ομιλία σας στην Επιτροπή, ότι χρησιμοποίησα trollsσε σχέση με τις δηλώσεις σας. Τα λεγόμενά σας όμως είναι καταγεγραμμένα στο βίντεο της εκπομπής του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι μαζί», στις 30 Ιουλίου.

$1·         Στις 6 Αυγούστου, στην εκπομπή «Newsroom» του ΣΚΑΪ, είπατε: «το ζήτημα δεν είναι ένας συγχρωτισμός για 2-3 ώρες, όσο το αν τηρούμε τους κανόνες…». Ένας από τους κανόνες είναι και η τήρηση των αποστάσεων, ο οποίος δεν αναιρείται από τη χρήση μάσκας. Να μην αναφερθώ και στο θέμα του τι είδους μάσκα χρησιμοποιεί ο καθένας και αν είναι εγκεκριμένη και ασφαλής.

$1·         Ο κόσμος μπερδεύεται με τα διπλά μηνύματα της κυβέρνησης. Σταματήστε να μετακυλίετε την ευθύνη στους πολίτες. Είναι οι ίδιοι που συμμορφώθηκαν στο lockdown και ακολούθησαν τις οδηγίες των ειδικών και της Πολιτείας. Η κυβέρνηση ήταν εκείνη που εξέπεμψε χαλαρότητα.

$1·         Δε μπορεί να χρεώνεστε εσείς την επιτυχία της πρώτης φάσης της πανδημίας και οι πολίτες την αποτυχία της δεύτερης.

$1·         Το επόμενο διάστημα θα είναι δύσκολο όχι μόνο για τον τουρισμό και την οικονομία, αλλά και για την υγεία. Προσέξτε μη χάσετε το στοίχημα της δημόσιας υγείας.

$1·         Ο κορωνοϊός έχει δημιουργήσει μια σειρά ζητημάτων στη δημόσια υγεία, την οικονομία, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, τους εργαζόμενους. Χρειάζεται να τα συζητήσουμε σε βάθος, σε μία προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, όπως ζήτησε η κ. Γεννηματά.

$1·         Η κρισιμότητα της κατάστασης απαιτεί διάλογο και συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων.

$1·         Σήμερα για την παράταξή μας αλλά και για την Ελλαδα και τον ελληνικό λαό είναι μια ιδιαίτερη μέρα. Είναι η ημέρα ίδρυσης πριν 46 χρόνια του ΠΑΣΟΚ.

$1·         Η διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη, σηματοδότησε μια νέα εποχή για την Ελλάδα. Κατοχύρωσε τη δημοκρατία, σήμανε την κοινωνικο-οικονομική ανάπτυξη, άμβλυνε τις κοινωνικές ανισότητες, έδωσε όραμα και ελπίδα στον Έλληνα, έδωσε αξία στον άνθρωπο. Στη σημερινή δύσκολη περίοδο, με την εθνική ανεξαρτησία, την οικονομική ευημερία και το δικαίωμα στην εργασία να διακυβεύονται, οι αρχές και οι αξίες της είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά επίκαιρες.

Διαβάστηκε 1578 φορές

Πολυμέσα