Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 16:56

Σημεία τηλεοπτικής παρουσίας στον τηλεοπτικό σταθμό «Βεργίνα TV», στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα», με το δημοσιογράφο Στέλιο Καλόγηρο

Για την κρίση της Δικαιοσύνης στις μέρες μας

Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα, ειδικά με τις αλληλοκατηγορίες των Δικαστικών Λειτουργών μεταξύ τους και εναντίον του πρώην Υπουργού,  δημιουργείται ένα έλλειμμα εμπιστοσύνης του κόσμου απέναντι στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με μία έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πέρα από όλα τα προβλήματα με τα μνημόνια και την οικονομική κρίση, στην Ελλάδα κυρίαρχο πρόβλημα είναι η Δικαιοσύνη. Με τον τρόπο που λειτουργεί η Δικαιοσύνη, όπου χιλιάδες υποθέσεις δε δικάζονται ή αργούν να βγουν οι αποφάσεις, με τις υποψίες για πολιτικές επιρροές - εφόσον σε πολλές περιπτώσεις διορίζονται από την κυβέρνηση οι  επικεφαλής- είναι λογικό να κλονίζεται η εμπιστοσύνη των πολιτών στο θεσμό.

 

Δυσανάλογη, υπέρμετρη και άδικη η περικοπή των δώρων και των επιδομάτων των συνταξιούχων του Δημοσίου

Μετά το Πάσχα αναμένεται η μείζων Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου να δημοσιεύσει την απόφασή της για το εν λόγω ζήτημα. Πάντως, σε κάθε περίπτωση η περικοπή των δώρων και των επιδομάτων είναι δυσανάλογη, υπέρμετρη και άδικη για τους συνταξιούχους. Αυτοί οι άνθρωπου μόχθησαν όλα αυτά τα χρόνια και έφτασαν στην ηλικία να απολαύσουν κάτι στη ζωή τους από τους κόπους τους, βλέπουν να τους κόβεται αυτή η δυνατότητα. Οι μικρομεσαίοι είναι εκείνοι που «πλήρωσαν τη νύφη» τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα. Αυτή η τάξη ουσιαστικά εξαφανίστηκε. Και δε βλέπω να γίνεται τίποτα για να αλλάξουν τα πράγματα. Μόνο που υπάρχουν όλοι αυτοί οι έμμεσοι φόροι που είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε όλοι και οι μικρομεσαίοι και οι συνταξιούχοι, δείχνει τη δυσχερή θέση στην οποία βρισκόμαστε. Γι αυτό καλό θα είναι στις εκάστοτε αποφάσεις να λαμβάνεται υπόψη το αίσθημα δικαιοσύνης. Δε μπορεί να τους «χτυπάμε όλους με το ίδιο ραβδί». Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση, υπάρχουν άνθρωποι που έβαλαν «το χέρι στο μέλι», υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίστηκαν όλη τους τη ζωή και ήρθε η ώρα να απολαύσουν τους κόπο τους αλλά τους στερούμε αυτή τη δυνατότητα.

Η κατάσταση στην Ελλάδα μπορεί να αλλάξει μόνο με τη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων

Στα χαρτιά η Ελλάδα βγήκε από τα Μνημόνια. Στην πραγματικότητα, όμως, ο Έλληνας πολίτης βιώνει τα Μνημόνια στην καθημερινότητά του. Αν δε δει θετικά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του, δε θα πιστέψει ποτέ και τίποτα από αυτά που λέγονται. Αυτό που χρειάζεται, έξω από πολιτικούς σκοπούς και καιροσκοπισμούς, είναι να μπορέσουμε να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι όλες οι πολιτικές δυνάμεις υπεύθυνα, να συζητήσουμε για τα προβλήματα της Ελλάδας και να καταλήξουμε σε μία πολιτική.

Διαβάστηκε 2383 φορές

Πολυμέσα