Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Παρασκευή, 07 Φεβρουαρίου 2020 16:51

Σημεία τοποθέτησης στον τηλεοπτικό σταθμό «ΕΡΤ 1», στην εκπομπή «Απευθείας», με τους δημοσιογράφους Μάριον Μιχελιδάκη και Κώστα Λασκαράτο

To Προσφυγικό – Μεταναστευτικό θα αντιμετωπιστεί μόνο αν γίνει ευρωτουρκικό ζήτημα

 Το Προσφυγικό-Μεταναστευτικό είναι ένα από τα κυρίαρχα κοινωνικά προβλήματα της Ελλάδας. Οι ευθύνες είναι διαχρονικές. Ξεκινούν από την προηγούμενη κυβέρνηση και φτάνουν στη σημερινή. Για να ξεκινήσω από παλιά, ήταν λάθος ότι δεχθήκαμε την Συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε) – Τουρκίας, έτσι όπως το ήθελαν η Γερμανία και η Ε.Ε.,  με αποτέλεσμα να πέσει το κύριο βάρος αντιμετώπισης του προβλήματος στην Ελλάδα, χωρίς να συμμετάσχει ουσιαστικά η Ε.Ε. Και η σημερινή κυβέρνηση όμως πήρε λάθος δρόμο σε σχέση με το θέμα. Το πρώτο πράγμα που έκανε ο κ. Μητσοτάκης μετά τις εκλογές ήταν να καταργήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής. Εφτά μήνες μετά το επανιδρύει. Ουσιαστικά ομολογεί της αποτυχία διαχείρισης του προβλήματος.

 

 Ο δικός μου ο νομός, ο νομός Κιλκίς, όταν ξεκίνησε το πρόβλημα πριν πέντε χρόνια είχε να αντιμετωπίσει την τραγική κατάσταση της Ειδομένης. Εκεί φιλοξενούνταν οι μισοί πρόσφυγες της Ελλάδας. Ένα τεράστιο ανθρωπιστικό πρόβλημα. Μην ξεχνάμε ότι, στις περιοχές που υπάρχουν τέτοια camps οι κάτοικοι έχουν να αντιμετωπίσουν θέματα ασφάλειας και όχι μόνο, αλλά είναι και θέμα ανθρωπιστικό όταν έρχονται  αυτοί οι άνθρωποι και μένουν μέσα σε σκηνές στα χωράφια.

Αν δεν αλλάξουμε τον τρόπο διαχείρισης του προβλήματος, δεν πρόκειται να το λύσουμε. Γι αυτό, πρέπει να το κάνουμε ευρωτουρκικό πρόβλημα και όχι ελληνοτουρκικό.

Διαβάστηκε 1811 φορές

Πολυμέσα