Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου 2019 16:41

Δελτίο τύπου

Την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019, ο Βουλευτής Νομού Κιλκίς Γεώργιος Φραγγίδης επισκέφθηκε το ΓΕΛ Νέου Αγιονερίου, ώστε να ενημερωθεί για τις καταλήψεις των μαθητών που αφορούν την άμεση έγκριση του ολιγομελούς τμήματος Οικονομίας και Πληροφορικής.                                   Η Διευθύντρια του σχολείου κα Λαζαρίδου πληροφόρησε επί του θέματος τον Βουλευτή Ν. Κιλκίς, ότι το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει προχωρήσει σε συμπληρωματική απόφαση έγκρισης ολιγομελών τμημάτων για την Γ΄ Λυκείου (την 3-9-2019 πραγματοποιήθηκαν εγκρίσεις ολιγομελών τμημάτων), χωρίς να δώσει έως σήμερα ουσιαστική απάντηση σε ένα θέμα που ταλανίζει άδικα την σχολική μονάδα, διότι στην παρούσα στιγμή υπάρχουν καθηγητές των αντίστοιχων ειδικοτήτων που υπηρετούν στο Λύκειο και η λειτουργία του τμήματος δεν χρήζει πρόσληψης επιπλέον αναπληρωτών .

 

Στην συνέχεια ο Βουλευτής Ν. Κιλκίς επισκέφθηκε τα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συζήτησε με την Αναπληρώτρια Διευθύντρια κα Περιστέρη,   το θέμα της έγκρισης ολιγομελών τμημάτων στο Ν.Κιλκίς που υφίσταται στα ΓΕΛ Σ. Μουριών , Ευρω πού και Νέου Αγιονερίου.

Από την συζήτηση που διεξήχθη ο Βουλευτής πληροφορήθηκε ότι στο Νομό Κιλκίς υπήρξαν είκοσι εννιά αντίστοιχες περιπτώσεις, εκ των οποίων  δεν επιλύθηκαν οι πέντε, που αφορούν στις προαναφερθείσες σχολικές μονάδες .

Αν και την περασμένη σχολική χρονιά δεν παρουσιάστηκε τέτοιο ζήτημα, την τρέχουσα σχολική περίοδο με το ίδιο μαθησιακό πλαίσιο όπου είχε θεσπίσει η προηγούμενη Κυβέρνηση (τέσσερις Ομάδες Προσανατολισμού στη Γ΄ Λυκείου) παρουσιάστηκαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά ομάδα προσανατολισμού.                                                                                                                                          

Ο Βουλευτής, επισήμανε την κακή και πρόχειρη αντιμετώπιση του προβλήματος που προέκυψε , και ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν   από την πλευρά της Διοίκησης. Διαπίστωσε, ότι από το Υπουργείο Παιδείας δεν έγιναν οι απαιτούμενοι χειρισμοί ώστε να δοθεί άμεση και ουσιαστική λύση για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που ταλανίζει μαθητές και γονείς και επιτείνει το κλίμα αβεβαιότητας και αγωνίας τους. Αν στο άμεσο χρονικό διάστημα δεν αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το παραπάνω πρόβλημα από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας , ο Βουλευτής στο πλαίσιο των βουλευτικών του καθηκόντων προτίθεται να παρέμβει σε κεντρικό επίπεδο.

Με μαθηματική ακρίβεια διαμορφώνεται συνειδητά σε γονείς και μαθητές η αντίληψη της μετακίνησης σε μεγαλύτερες αριθμητικά σχολικές μονάδες του Νομού Κιλκίς, ώστε τα επόμενα χρόνια να προκύψει σοβαρό ενδεχόμενο κλεισίματος των μικρών σχολικών μονάδων.

b4

Διαβάστηκε 1847 φορές