Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου 2019 15:30

Επίκαιρη ερώτηση για το Γηροκομείο Κιλκίς

Συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή το θέμα της αποπεράτωσης των εργασιών κατασκευής του νέου κτηρίου του Οίκου Ευγηρίας και Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Κιλκίς, το οποίο ανέδειξε ο βουλευτής Κιλκίς του Κινήματος Αλλαγής, κ. Γιώργος Φραγγίδης, με τη μορφή επίκαιρης ερώτησης προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Ο βουλευτής χαρακτήρισε το έργο σύγχρονο «Γεφύρι της Άρτας» και τόνισε ότι επί δεκατρία χρόνια έχει υποστεί αλλεπάλληλες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους πολίτες και αμφισβήτηση προς την Πολιτεία, εξαιτίας της ασυνέπειας λόγων και έργων.

 

Υπογράμμισε ότι μέχρι σήμερα έχει υλοποιηθεί πάνω από το 80% των εγκεκριμένων εργασιών. Παράλληλα, το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι ήδη διαθέσιμο, με την απόφαση ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ήδη από το 2014 και άρα δεν υπάρχει ουσιαστικό κώλυμα για την αποπεράτωσή του. Ο κ. Φραγγίδης αναφέρθηκε στη μεγάλη κοινωνική προσφορά της συγκεκριμένης δομής στην τοπική κοινωνία του νομού και ρώτησε τον Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Μηταράκη, που ήρθε στη Βουλή για να απαντήσει στην εν λόγω επίκαιρη ερώτηση, αν σκοπεύει το Υπουργείο να προχωρήσει άμεσα στην ολοκλήρωση του έργου και ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα εργασιών. Επίσης, ζήτησε να ενημερωθεί αν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος συνέχισής του από τον αρμόδιο φορέα και ποιο είναι το πλάνο ενεργειών που θα ακολουθηθεί. Τέλος, επεσήμανε την ανάγκη επικαιροποίησης των στοιχείων, ώστε να υπάρχει συνέπεια με τους σύγχρονους κανονισμούς για την εκτέλεση τέτοιου είδους έργων.

Ο Υφυπουργός κ. Μηταράκης παραδέχθηκε ότι πρόκειται για «πονεμένη ιστορία» ενός ακόμα δημόσιου έργου που υπόκειται σε καθυστερήσεις και αναβολές, αποδίδοντας ευθύνες κυρίως στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, καθώς επί των ημερών της οι εργασίες είχαν σταματήσει εντελώς. Δήλωσε ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στοχεύει να τις επανεκκινήσει άμεσα, εντός του 2019 και να ολοκληρώσει σύντομα το έργο, αφού είναι ενταγμένο στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα χρηματοδότησης.

Διαβάστηκε 1995 φορές

Πολυμέσα