Σάββατο, 05 Οκτώβριος 2019 14:42

Δελτίο τύπου

 

r1r2

r

 

 

 

 

 

 

Στα πλαίσια σειράς επαφών με τους εκπροσώπους φορέων του Κιλκίς  ο Βουλευτής Κιλκίς  κ. Γιώργος Φραγγίδης επισκέφθηκε  την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019,την Αναπτυξιακή Κιλκίς και ενημερώθηκε από τον Γενικό Διευθυντή κ. Κωνσταντινίδη Παναγιώτη, για τις προοπτικές ανάπτυξης του Νομού Κιλκίς αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό που επιβάλλεται να γίνει με προοπτική το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, με την ανάγκη συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων του Νομού ( Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς , Δήμοι, Επιμελητήριο, ΑΝ.ΚΙ., ΔΙΒΙΠΕΚ ) για την κωδικοποίηση συγκεκριμένων προτάσεων σε θέματα ανάπτυξης του νομού.

Την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019 επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Κιλκίς όπου συνομίλησε με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κιλκίς κ. Χατζημλάδη Χρήστο, τον Αντιπρόεδρο κ. Βιολιτζή Κων/νο και τον Διοικητικό Προϊστάμενο του Φορέα κ. Ηλιάδη Γεώργιο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Φραγγίδης ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Επιμελητηρίου, καθώς και για τα προβλήματα του θεσμού. Παράλληλα αναφέρθηκαν τα θέματα της επιχειρηματικότητας του νομού Κιλκίς, αλλά και  τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός σε θέματα του διασυνοριακού ανταγωνισμού (μετεγκατάσταση επιχειρήσεων, καύσιμα, καζίνο κλπ.), των υποδομών, της αναμόρφωσης του αναπτυξιακού νόμου, της δημιουργίας Ελεύθερης Οικονομικής Ζώνης (ΕΟΖ) κ.α.

Η σειρά των επαφών για την εβδομάδα έκλεισε με την εποικοδομητική συνάντηση με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς τον Πρόεδρο κ. Μιχαηλίδη Σπύρο, τον αντιπρόεδρο κ. Καραγιόζη Αθανάσιο, και τον Γ. Γραμματέα κ. Ασλανίδη Παναγιώτη. Συζητήθηκαν σημαντικά  ζητήματα του εμπορικού κλάδου, φορολογία, κοινωνική ασφάλιση, λειτουργία της αγοράς με βασικό σκοπό την ιεράρχηση των κυριότερων προβλημάτων που απασχολούν την Αγορά της πόλης και τονίστηκε ότι επιβάλλεται  να δοθούν άμεσες και ουσιαστικές λύσεις.

     Μετά το τέλος των παραπάνω συναντήσεων τονίστηκε από την πλευρά του Βουλευτή, ο αυξημένος ρόλος ευθύνης των Βουλευτών του Νομού στην κατεύθυνση της χάραξης ενός συνολικού και ενιαίου σχεδιασμού απ’ όλους τους εμπλεκόμενους, καθώς και καθοριστικών παρεμβάσεων  για την άμεση προώθηση και ανάδειξη των ζητημάτων που απασχολούν συνολικά το Νομό Κιλκίς.

 

 

επιστροφή στην κορυφή