Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Πέμπτη, 04 Απριλίου 2019 11:16

Ομιλία στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής

Έλεγε ο Αντώνιο Γκράμσι: Ο παλιός κόσμος πεθαίνει και ο νέος πασχίζει να γεννηθεί.

Είναι η πιο αντιπροσωπευτική φράση να περιγράψει κανείς το πολιτικό σκηνικό των τελευταίων μηνών στη χώρα μας

Ευτελισμός της δημοκρατικής κοινοβουλευτικής λειτουργίας

Εργαλιοποίηση θεσμών και εθνικών θεμάτω

 Παιχνίδια με το Σύνταγμα

Χωρίς κανένα ηθικό ή άλλο φραγμό, ο ΣΥΡΙΖΑ για να αποφύγει την αυτονόητη επιλογή των εκλογών, και να διατηρηθεί στην εξουσία, επέλεξε με ανορθόδοξο και υποκριτικό τρόπο να επιλέξει βουλευτές με πρακτικές διχασμού.

 

Τελευταίο δε δείγμα ευτελισμού των δημοκρατικών ηθών που ζούμε, είναι η επιχείρηση λεηλασίας της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, βρίσκοντας στελέχη της ιδιοτέλειας και κυνηγούς καρέκλας.

Ζώντας σ΄ ένα τέτοιο πολιτικό περιβάλλον πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν πως το πολιτικό σύστημα οφείλει να αντιμετωπίζει και να εξαλείψει τα προβλήματα διχασμού και όχι να δημιουργεί καινούργια.

Απέναντι σ΄ αυτή την πολιτική κατάσταση και για την ισορροπία του πολιτικού συστήματος, επιβάλλεται για τη χώρα, η δημιουργία μιας ισχυρής προοδευτικής, δημοκρατικής παράταξης με φιλοευρωπαϊκό στίγμα.

Και γι΄ αυτό η ενοποίηση που συζητάμε του φορέα μας δεν μπορεί παρά να απαντά στην ανάγκη των πολιτών για ενότητα, να μην ακολουθήσει την πεπατημένη οδό των αρχηγικών κομμάτων του παρελθόντος, να είναι μια παράταξη που θα λειτουργεί με κανόνες εσωτερικής δημοκρατίας, θα εγγυάται ένα νέο ήθος στα πολιτικά πράγματα και θα δίνει απαντήσεις στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών.

Να είναι μια παράταξη που θα λειτουργεί με διαφάνεια, θα σέβεται τους θεσμούς, θα συγκρουστεί με τα πολιτικά και οικονομικά κατεστημένα που χρεοκόπησαν την πατρίδα μας και θα συσπειρώνει τις δυνάμεις με καθαρά μεταρρυθμιστικό λόγο και ρόλο, θέτοντας στο επίκεντρο της πολιτικής τη διατήρηση της χώρας στο στενό πυρήνα της Ευρώπης.

Γι αυτό όμως σύντροφοι

Οφείλουμε και πρέπει στο τέλος αυτής της συνεδριακής διαδικασίας να είμαστε και πάλι μαζί ενωμένοι σα μια γροθιά, όχι σαν ανταγωνιστές αλλά σαν συνιδρυτές για τη δημιουργία και πάλι της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης.

Είναι η ώρα της συστράτευσης όλων ώστε με τη μαζική συμμετοχή των πολιτών να πετύχουμε την αναγέννησης της παράταξης και την ανάδειξη της σε πρωταγωνιστή των εξελίξεων, με τα πρώτα δείγματα από τις εκλογές που έρχονται σύντομα (δημοτικές, ευρωπαϊκές, βουλευτικές).

Μακριά από προσωπικούς καιροσκοπισμούς, με μια πολιτική ηθική, με κινήσεις και πρακτικές που θα προσελκύουν και δε θα αποδιώχνουν τους πολίτες.

Μόνο έτσι θα φύγουμε από τα μικρά κόμματα των στελεχών και των μηχανισμών του σήμερα και θα πάμε με το λαό της παράταξης, στην παράταξη που υπάρχει στην κοινωνία.

Η ευθύνη όλων μας είναι μεγάλη, απέναντι στην παράταξη, στους πολίτες, στη χώρα.

Πρέπει να πετύχουμε και πιστεύω θα πετύχουμε.

Γιατί αλλιώς θα είναι δυσοίωνο το μέλλον της παράταξης μας και αυτό θα είναι σε βάρος της χώρας μας.

Ξανά μπροστά λοιπόν, μακριά από νέες περιπέτειες.

Γιώργος Φραγγίδης

Μέλος Κ.Π.Ε. Κινήματος Αλλαγής

Διαβάστηκε 1759 φορές