Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019 14:34

Ομιλία του Γιώργου Φραγγίδη στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας

Φίλες και φίλοι

Κιλκισιώτισσες και Κιλκισιώτες,

Χαίρομαι πραγματικά που βρίσκομαι ανάμεσα σε παλιούς και νέους φίλους, σε παλιούς  και νέους συναγωνιστές.

Σας ευχαριστώ όλες και όλους, μέσα από την καρδιά μου, που είσαστε σήμερα εδώ.

Γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να σας κοιτάξω στα μάτια και να σας μιλήσω.

Να ανταλλάξουμε τις ευχές για τη νέα χρονιά και να μοιραστούμε προσδοκίες.

 

Εύχομαι το 2019 να είναι μια χρονιά  με προσωπική και οικογενειακή ευτυχία, με υγεία, με δύναμη για τα δύσκολα, με δημιουργικότητα, με πρόοδο, με επιτυχίες στους προσωπικούς και συλλογικούς στόχους της καθεμιάς και του καθενός.

Δε θέλω να σας κουράσω σήμερα –και θα είναι σύντομη η παρέμβασή μου- πιο πολύ θα ήθελα να σας ακούσω, να ακούσω τις αγωνίες και τους προβληματισμούς σας.

Η επικαιρότητα όμως και όσα δραματικά συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό σκηνικό, μου επιβάλλουν να πω δυο λόγια.

Είχαμε την περασμένη Κυριακή το περίφημο “ διαζύγιο” Τσίπρα- Καμμένου.

Και προσπαθούν να μας πείσουν ξαφνικά ότι είναι δύο ξένοι.

Λες και δε ζήσαμε 4 χρόνια το θέατρο του παραλόγου με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Λες και δεν τους είδαμε να σφιχταγκαλιάζονται το Γενάρη  και το Σεπτέμβριο του 2015 στην πλατεία Συντάγματος.

Φίλες και φίλοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- γιατί έτσι θα καταγραφεί στην ιστορία- έφερε μέτρα με συγκεκριμένες συνέπειες στον ελληνικό λαό και άφησε τη χώρα να ζει αυτήν την παρωδία την ώρα που οι ευρωπαϊκές και οι διεθνείς εξελίξεις απαιτούν από την Ελλάδα φωνή.

Δε μπορούν να ξεγελάσουν κανέναν.

Τυπικά διαλύθηκε ο συνεταιρισμός την περασμένη Κυριακή.

Ουσιαστικά μαζί πορεύονται.

Και ο κ. Τσίπρας πήρε ψήφο εμπιστοσύνης με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ και ταυτόχρονα φρόντισε ώστε ο πρώην συνέταιρός του να διατηρήσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα, για να έχει όλα τα προνόμια που αυτή του δίνει.

Εδώ ταιριάζει η λαϊκή ρήση « και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος».

Για τέτοιο διαζύγιο μιλάμε.

Φεύγει ο Καμμένος ως δήθεν Μακεδονομάχος, αλλά αναλαμβάνουν κάποιοι άλλοι, συνοδοιπόροι μέχρι χθες του Καμμένου, να συνδράμουν στο έργο της κυβέρνησης.

Κυβέρνηση με υπολείμματα και γυρολόγους, κυβέρνηση χωρίς λαϊκή εντολή, χωρίς την εμπιστοσύνη των πολιτών.

Και αφού απαλλάχθηκαν τρόπο τινά από τον ακροδεξιό συνεταίρο τους, ανακάλυψαν ξαφνικά νέο αφήγημα περί προοδευτικών συμμαχιών.

Ξεχνούν όμως ότι έδειξαν δείγματα γραφής αυτά τα 4 χρόνια συγκυβερνώντας με τους ΑΝΕΛ.

Ξεχνούν ότι και τώρα συγκυβερνούν με τον κ. Κουίκ, την κυρία Κουντουρά, την κυρία Παπακώστα και μια σειρά ακόμα ανθρώπων που δεν έχουν καμιά σχέση με τις προοδευτικές απόψεις.

Η κυβέρνηση αυτή δυστυχώς – εκτός από καταστροφική- είναι και επικίνδυνη. Είναι επικίνδυνη για τα εθνικά μας θέματα.

Είναι επικίνδυνη για τη Μακεδονία μας.

Είμαι από εκείνους που λένε διαχρονικά ότι είναι επιτακτική ανάγκη να λυθεί το ζήτημα αυτό.

Είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε καλές και αγαστές σχέσεις με τους γείτονες μας. Όχι μόνο με τα Σκόπια αλλά και με όλους τους Βαλκανικούς λαούς και με την Τουρκία.

Κανέναν δε συμφέρει να υπάρχουν άλυτα προβλήματα και γκρίζες ζώνες.

Αλλά να λυθούν πάνω σε σωστές βάσεις και δίκαιους και αμοιβαίους συμβιβασμούς.

Με σεβασμό στην ιστορία του έθνους μας, με σεβασμό στην ιστορία της Μακεδονίας μας.

Δε μπορεί η κυβέρνηση να φέρνει μια τέτοια συμφωνία εν κρυπτώ, για επικοινωνιακούς λόγους, για να κάνει φιέστες στις Πρέσπες και με στόχο να χτυπήσει τους εσωτερικούς πολιτικούς της αντιπάλους.

Δε μπορεί να φέρνει μια τέτοια συμφωνία με σκοπό να διχάσει τους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί πατριώτες. Είμαστε όλοι πατριώτες.

Και το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε σήμερα –εδώ από το Κιλκίς- είναι ότι εμείς οι Μακεδόνες θέλουμε λύση. Λύση όμως δίκαιη και βιώσιμη, χωρίς στοιχεία αλυτρωτισμού και χωρίς καπηλεία της ιστορίας μας από το κράτος των Σκοπίων.

Λύση που να είναι αποδεκτή από το λαό, από τους πολίτες. Μια τέτοια όμως συμφωνία δεν είναι αυτή των Πρεσπών και να θυμηθούμε και τον «γέρο» Καραμανλή που έλεγε η Μακεδονία είναι η Ελλάδα και τον Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε η Μακεδονία είναι Ελλάδα και το όνομά μας είναι η ψυχή μας και η Μ. Μερκούρη που έλεγε η Μακεδονία είναι η ζωή μας. Αυτήν η συμφωνία είναι επικίνδυνη για την χώρα διαφωνώ με αυτήν και πολύ σωστά κάνει το Κίνημα Αλλαγής να την καταψηφίσει.

Ας πούμε όμως και λίγα λόγια για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο νομός μας.

Είμαστε ένας νομός αγροτοκτηνοτροφικός και κατά συνέπεια η άμεση λύση των προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων είναι επιτακτική.

Χρειαζόμαστε να προχωρήσει σύντομα η μείωση της φορολογίας στο 13%, η γρήγορη πληρωμή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ, να δίνονται κίνητρα στις ομάδες παραγωγών, να είναι αφορολόγητες οι επιδοτήσεις, να αφαιρεθεί ο φόρος κατανάλωσης του κρασιού που πλήττει την περιοχή της Γουμένισσας. Στα σχέδια βελτίωσης να μπουν και τα σχέδια άρδευσης που εξαιρούνται.

Διεκδικούμε οι κτηνοτρόφοι να προστατευτούν από την επίθεση στη μείωση των τιμών, των μεγάλων γαλακτοβιομηχανιών, να γίνονται έλεγχοι στην αγορά για τις ελληνοποιήσεις, να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή και στους τομείς της πτηνοτροφίας και μελισσοκομίας.

Στον τομέα της οικονομίας, χρειάζεται η στήριξη των μικρομεσαίων με δραστική μείωση των φορολογικών συντελεστών από το 29% στο 20% σταδιακά. Ισχυρά κίνητρα στους νέους επαγγελματίες με 3ετή απαλλαγή φόρων και εισφορών.

Είναι αναγκαία η ενίσχυση του ιδιωτικού τομέα για δημιουργία θέσεων εργασίας, με κίνητρο τη μείωση της φορολογίας.

Στο βιομηχανικό τομέα του νομού που τα τελευταία χρόνια αποδυναμώνεται, είναι απαραίτητη η ενίσχυση των υγιών επιχειρήσεων λόγω και της παραμεθορίου περιοχής, συνεργασία και με το ΑΠΘ για τους τομείς καινοτομίας.

Στον τομέα υγείας και πρόνοιας επιβάλλεται η ανανέωση κτηριακών υποδομών των νοσοκομείων και στελέχωση αυτών με ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, δημιουργία βρεφονηπιακών υποδομών για πλήρη κάλυψη των αναγκών του νομού.

Στις υποδομές είναι αναγκαία η ανέγερση δικαστικού μεγάρου, οι δρόμοι ΠΑΘΕ, Κιλκίς – Θεσσαλονίκης, Κιλκίς –Προμαχώνα και ο προαστιακός Θεσσαλονίκη- Κιλκίς, είναι σε πρώτη προτεραιότητα. Άμεση ανάγκη η διεκδίκηση και η ανάπτυξη υποδομών οικιακής χρήσης αερίου στο νομό.

Στον τομέα παιδείας να αξιοποιήσουμε τις εξαιρετικές κτηριακές υποδομές του ΤΕΙ, με διεκδίκηση νέων τμημάτων που είναι απαραίτητα και για τις ανάγκες του νομού, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και τη ΒΙΠΕ.

Στον τομέα τουρισμού να αξιοποιήσουμε τις ομορφιές του Πάικου, με τη λίμνη του μεταλλίου στην Αξιούπολη, τους καταρράκτες του Σκρά, τα Μοναστήρια του, στη δε περιοχή των Κρουσσίων το Βοτανικό κήπο.

Για αυτές τις αλλαγές που είναι ζωτικής σημασίας για την ζωή μας στο νομό μας, δεσμεύομαι ότι θα πολεμήσω με όλες τις γνώσεις και δυνάμεις μου και δεν θα σταματήσω μέχρι να στεφθούν με επιτυχία.

Ένα πρόβλημα ακόμη είναι πολύ στενάχωρο και με πόνο ψυχής το βλέπουμε εδώ και πολύ καιρό. Ο νομός μας όπως παλαιότερα έτσι και σήμερα ζει ένα μεγάλο κύμα μετανάστευσης στο εξωτερικό, όχι μόνο εργατών, αλλά και νέων επιστημόνων, αυτών που αποτελούν την ανθρώπινη εμπροσθοφυλακή της καινοτομίας και της ανάπτυξης, ενός νομού και μιας χώρας.

Όλων αυτών που μπορούν να δώσουν ζωή και να εγγυηθούν το μέλλον στον τόπο μας ενάντια στον μαρασμό, δηλαδή των παιδιών μας.

Χρέος μας είναι να συμβάλλουμε όλοι με όλες μας τις δυνάμεις στη δημιουργία συνθηκών επιστροφής των.

Θεωρώ όμως για τη δημιουργία μιας τέτοιας κατάστασης απαραίτητη και τη συμμετοχή των ιδίων, με το να έχουν δικαίωμα ψήφου σε όποια χώρα και να βρίσκονται.

Τέλος είναι εντελώς αναγκαίο οι εκφραστές του νομού στην κεντρική πολιτική σκηνή, να είναι γνώστες της πραγματικότητας του νομού, ‘’να έχουν κολλήσει ένσημα που λέει ο λαός μας’’, να είναι ενεργοί έξω από κομματικές και προσωπικές σκοπιμότητες, να έχουν εμπειρία και η πορεία και οι πράξεις τους μέσα από την καθημερινότητα, να τους έχουν αναδείξει άτομα με κοινωνικές ευαισθησίες, αλληλέγγυα, οφέλιμα, που χαίρουν εκτίμησης, μέσα στο περιβάλλον που κινούνται, εργάζονται και ζούνε.

Φίλες και φίλοι,

Όλα δείχνουν ότι οι δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες της χώρας χρειάζονται μια αλλαγή και αυτήν την αλλαγή δεν μπορούν να τη φέρουν στη χώρα ούτε ο κ. Τσίπρας ούτε ο κ. Μητσοτάκης.

Αυτός ήταν και ο λόγος που αποφάσισα να αντιμετωπίσω αυτή την πρόκληση, να είμαι υποψήφιος με το Κίνημα Αλλαγής.

Κιλκισιώτισσες και Κιλκισιώτες,

Η πορεία  του Κινήματος, δεν είναι προσωπικό στοίχημα, αφορά τον ελληνικό λαό, αφορά τη χώρα.

Πρέπει να έχουμε πάντα στη μνήμη μας την ιστορία της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ που τις μέρες αυτές γιορτάζουμε τα 100 χρόνια από την γέννηση του Α. Παπανδρέου και της τεράστιας προσφοράς της στον τόπο, παρόλα τα λάθη, τις αδυναμίες και την απαράδεκτη και προσβλητική συμπεριφορά κάποιων στελεχών του.

Για εμάς Προοδευτική διακυβέρνηση δεν είναι

-Ο κ. Τσίπρας να μιλά δήθεν για «διαφάνεια και κάθαρση στο δημόσιο βίο» και να αρνείται τον έλεγχο για τις δικές τους πράξεις.

-Να κατασκευάζει κατηγορίες κατά πολιτικών αντιπάλων.

-Να ρουσφετολογεί ασύστολα.

-Να μιλά για σεβασμό «κάθε λέξης του Συντάγματος», την ίδια ώρα που παραβιάζει κάθε έννοια διάκρισης των εξουσιών με διάφορες παρεμβάσεις.

Όπως προοδευτική διακυβέρνηση δεν μπορεί να σημαίνει και παλινόρθωση της ΝΔ.

Ενός κόμματος που και με τη βοήθεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δεν έχει πει μια λέξη αυτοκριτικής για τις ευθύνες της Κυβέρνησης ΝΔ 2004-2009 που οδήγησε στον εκτροχιασμό της οικονομίας και στο διπλασιασμό του χρέους.

Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η πολιτική της ΝΔ για τη στήριξη μόνο των ισχυρών.

Δεν είναι προοδευτική αλλαγή η νέα δραστική μείωση των δημόσιων δαπανών στην οποία πιστεύουν και οι δραματικές επιπτώσεις που αυτή θα έχει για την δημόσια υγεία, την δημόσια παιδεία, τις κοινωνικές υποδομές, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων.

Θέλουμε τη δύναμη για να χτυπήσουμε  τον  δικομματισμό του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ που κρατά τη χώρα στο χθες.

Για να πετύχουμε τη διαμόρφωση των συνθηκών για την προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου.

Φίλες και φίλοι,

Εσείς την γράφετε την Ιστορία, οι καθημερινοί άνθρωποι όταν αποφασίζετε να πάρετε την τύχη στα χέρια σας,

όταν όλοι μαζί γινόμαστε πρωταγωνιστές αντί για θεατές,

όταν καταλάβουμε πλέον ότι σε αυτή την καθημερινή μάχη  όλοι είμαστε στρατιώτες που σήμερα μαζί θέτουμε έναν στόχο

και αύριο σηκώνουμε τα μανίκια και αγωνιζόμαστε μαζί να κάνουμε το στόχο πραγματικότητα.

Με γνωρίζετε και σας γνωρίζω.

Είτε μέσα από την επαγγελματική μου πορεία στο χώρο της υγείας, είτε μέσα από την ενασχόλησή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή από την δραστηριότητά μου στην πολιτική.

Γνωρίζετε την πορεία μου.

Πάντα με σεβασμό  στην αξιοπρέπεια του καθενός, πάντα με γνώμονα να είμαι χρήσιμος,  πάντα με οδηγό τις αξίες μου προσπαθώ να είμαι δίπλα σας, να υπηρετώ αυτό που θεωρώ δίκαιο, σωστό, προοδευτικό, ανθρώπινο.

Αυτός είμαι.
Αυτός ήμουν.
Αυτός θα είμαι πάντα.

Η απόφαση είναι δική σας. Η απόφαση είναι δική μας.

Εμπρός λοιπόν να πάμε όλοι μαζί σ’ αυτή την προσπάθεια, σ’ αυτό το στόχο για την επιτυχία του.

Οι δυνάμεις της μεγάλης προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης του ν. Κιλκίς, πρέπει να εκπροσωπηθούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Σας χρειάζομαι δίπλα μου. Και να στε σίγουροι πως όσοι είστε σήμερα εδώ και όσους συμπορεύονται μαζί μου σ’ αυτή την προσπάθεια, δε θα τους ξεχάσω!

Θα είμαι δίπλα σας. Θα είμαι δίπλα τους.

Η ψήφος στον Γιώργο Φραγγίδη όποτε και να γίνουν οι εκλογές είναι η επιλογή που χρειάζεται, είναι η ψήφος που αξίζει.

Καλή χρονιά!

Καλό αγώνα γιατί έχουμε μεγάλους αγώνες να δώσουμε και θα είναι νικηφόροι.

Σας ευχαριστώ.

Διαβάστηκε 1855 φορές