Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Τρίτη, 01 Ιανουαρίου 2013 10:50

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…

ΓΝΩΜΕΣ

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 1 Ιανουαρίου 2013 | ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΦΡΑΓΓΙΔΗ

μαιευτήρα - γυναικολόγου

πρ. βουλευτή ΠΑΣΟΚ Κιλκίς

Τέσσερα ονόματα που βγήκαν από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ και χίλια πολιτικά λάθη που αυτή η αφαίρεση κρύβει από κάτω ενώνουν τον πολιτικό κόσμο στην επικείμενη Προανακριτική Επιτροπή εναντίον του πρώην υπερπροβεβλημένου υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Χωρίς να θέλει κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα, πολύ περισσότερο που ο πρώην υπουργός αρνείται κάθε ανάμιξή του στο γεγονός, είναι προφανές ότι το πολιτικό σύστημα με τον τρόπο που λειτουργούσε μέχρι τώρα είχε πολλές αδιαφανείς θύρες εισόδου κακόβουλων διαχειριστών της εξουσίας. Αλλά, όπως λέει ο λαός μας, «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…».

Αυτό ισχύει, δυστυχώς, σε όλα τα επίπεδα, από το χαμηλότερο έως το υψηλότερο, και η αντίδραση του πολιτικού συστήματος, που αμέσως δήλωσε ότι θα κινήσει όλες τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην απόδοση ευθυνών, είναι πολύ καλό προμήνυμα. Προμήνυμα και μήνυμα για όσους μέχρι τώρα είχαν μάθει να λειτουργούν με υπόγειες διαδικασίες και προς ίδιον όφελος, ότι αργά ή γρήγορα η κοινωνία θα τους αποκαλύψει και θα τους αποδώσει ευθύνες.

Είναι ευρέως γνωστό ότι στις μικρές κοινωνίες βοούν πλέον οι μέχρι πρότινος ψίθυροι και έχει δημιουργηθεί ήδη η δυναμική αποβολής των σφετεριστών του δημόσιου πλούτου, οι οποίοι στο μέτρο που τους αναλογεί πρόσθεσαν το βαρίδιό τους στο δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας και επιβάρυναν την προκοπή της. Υπεξαιρέσεις δημόσιων ταμείων, μίζες σε υπουργεία, οργανισμούς, υπηρεσίες, συντάξεις - «μαϊμού», πακτωλός χρημάτων σε δυσανάλογου ή και αμφίβολου έργου ΜΚΟ, απάτες, απάτες, απάτες… Ενα μικρό διεφθαρμένο ποσοστό αυτής της χώρας διαπόμπευσε το μεγαλύτερο ποσοστό, αυτό των έντιμων πολιτών της.

Η κοινωνία σίγουρα δε θα επιτρέψει να τους δοθεί άφεση αμαρτιών, γιατί η ατιμωρησία των απατεώνων του παρόντος εμπνέει τους επίδοξους του μέλλοντος και όλοι ξέρουμε πλέον πού οδηγεί. Οι έντιμοι πολίτες, που είναι η συντριπτική πλειονότητα σ' αυτήν τη χώρα, θα ωθήσουν το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, από τη γειτονιά ώς τα ανώτατα αξιώματα, στην ορθή λειτουργία, απ' την οποία είχε παρεκκλίνει, και οι απατεώνες όλων των επιπέδων πρέπει να ξέρουν ότι… ήγγικεν η ώρα τους.

Ηρθε η στιγμή που αξίες, όπως αξιοκρατία, διαφάνεια, τιμιότητα, φερεγγυότητα, ηθική, θα χαρακτηρίζουν το πολιτικό σύστημα, τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αν δε γίνει και τώρα, αλίμονό μας...

Διαβάστηκε 4693 φορές